10 / 05 / 2024

Almanya IFO

Almanya IFO

Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Yapılan anketin sonucuna göre inşaat iş iklimi endeksi rekor derecede yüksek kalmaya devam ettiği ancak olumlu mevcut durum değerlendirmelerinin bir miktar zayıfladığı belirtildi.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Almanya'da İnşaat İş İklimi Endeksi rekora ulaştı!

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. İnşaat İş İklimi Endeksinin artmaya devam ederek yeni bir rekora ulaştı.

Almanya'da inşaat sektöründe kredi kısıtlama oranı arttı!

Ifo, Almanya için ağustos ayı "Kredi Kısıtlama Göstergesi" anketinin sonuçlarını yayımladı. İnşaat sektöründe kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranı 16,1’den yüzde 17,2’ye yükseldi.

Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı!

Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi ağustos ayında önceki aya kıyasla hafif artarak 108,7 puan seviyesinde gerçekleşti. Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 0,7 arttı!

Almanya'da sanayi üretimi beklentinin altında arttı. Ekimde aylık yüzde 0,2 artan sanayi üretimi, piyasa beklentilerini karşılayamadı. Söz konusu dönemde enerji üretimi yüzde 5,9 geriledi, inşaat üretimi ise yüzde 0,7 artış kaydetti.

Almanya'da inşaat iş ortamı endeksi Kasım'da arttı!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı İş Anketi sonuçlarına ilişkin bir rapor yayımladı. İnşaat iş ortamı endeksi Almanya'nın birleşmesinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Almanya'da inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3 geriledi!

Almanya'da bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazdaki istihdam artışı, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 artarken, inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörlerindeki istihdam da yüzde 2,6 geriledi.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıkıyor!

İhaleyle satılacak Kordon'daki tarihi yapı için asgari teklif bedeli 3,2 milyon avro olacak Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için satış kararı alındı.

ERSA Mobilya’nın Wall dolabı Almanya’dan ödülle döndü!

ERSA Mobilya’nın çalışma alanları,ofisler, kamu kurumları ve yurtlarda kullanılan metal dolapları yeniden yorumlayarak ürettiği, tasarımcı Aykut Erol imzalı “Wall” dolabı Almanya’dan ödülle döndü.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi yükseldi!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

ERSA Mobilya, Almanya’dan ödülle döndü!

Mobilya sektörüne yön veren tasarımlarıyla çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olan ERSA Mobilya, ofislere estetik ve yarı şeffaf paravan çözümü sunan Şule Koç tasarımı GEO ürünüyle Almanya’dan ödülle döndü.

Designnobis tasarım ekibi Almanya'dan ödül aldı!

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu başkanlığındaki "Designnobis" tasarım ekibi, projeleriyle Almanya'da düzenlenen tasarım yarışmasında 3 ödüle layık görüldü.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", Ekim'de 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Almanya IFO Haberi

Almanya IFO


Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği Ağustos ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.


Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamada, Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin Ağustos ayı İş Dünyası Güven Endeksinin aylık bazda 108,3 puandan 106,2 puana indiği kaydedildi. Böylece söz konusu endeks, 108,5 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. 


Alman ekonomisindeki iş güveninin belirgin şekilde kötüleştiği vurgulanan açıklamada, şirketlerin, hem mevcut durumu hem de gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini önceki aya kıyasla daha kötü değerlendirdiği ve Alman ekonomisinin yaz rehavetine düştüğü bildirildi. 


Açıklamada, endeksin imalat sektöründe yeniden gerilediği belirtilerek, "Endüstriyel şirketler, mevcut iş durumundan daha az memnun. Özellikle yeni sipariş hacmi azaldı. İş iklimi endeksi neredeyse tüm sanayi kollarında düştü. Ancak en belirgin azalma kimya ve elektrik sektörlerinde...