29 / 04 / 2024

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.



Alman yönetim kurulunda durumlar oldukça şaşırtıcı derecede keskin bir şekilde kötüleşti. Özellikle sanayi ve inşaat sektörlerinde sipariş eksikliği söz konusu. Alman ekonomisi yıl sonunda resesyona doğru ilerliyor ve şirketler 2024'ün ilk yarısı için daha şüpheci bakıyor.

ALMANYA'YA SOĞUK DUŞ ETKİSİ 

Birçok ekonomist yıl sonunda bir gerilemeden söz ediyor. Commerzbank'ın baş ekonomisti Jörg Krämer, "Bu soğuk bir duş" dedi. Kasvetli hava neredeyse tüm sektörlere yayılmış durumda: Sanayide, yönetici ofislerindeki ruh hali önemli ölçüde kötüleşti.'' ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK FAİZLER İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ YERLE BİR ETTİ

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; birçok ekonomist yıl sonunda bir gerilemeden söz etti. Commerzbank'ın baş ekonomisti Jörg Krämer, "Bu soğuk bir duş" dedi. Kasvetli hava neredeyse tüm sektörlere yayılmış durumda: Sanayide, yönetici ofislerindeki ruh hali önemli ölçüde kötüleşti.

Bundesbank'a göre, tekrar eden düşüşün ana nedeni sanayi ve inşaat sektörlerindeki durgunluk. Her iki sektör de sipariş tamponları tarafından giderek daha az absorbe edilebilen zayıf talepten muzdarip olmaya devam ediyor. Sanayi üretimi de enerji fiyatlarında daha önce yaşanan artış nedeniyle baskı altında olduğu belirtildi. 

Almanya da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

ALMANYA EKONOMİSİNDE ZAYIF GÖRÜNÜM DEVAM EDİYOR

Almanya'da IFO iş dünyası endeksi Aralık ayında 86,4 oldu. Beklenti endeksin 87,7 değerini alması bekleniyordu. IFO beklenti endeksi önceki ayki 85,1 seviyesinden 84,3'e geriledi. Cari koşullar endeksi de bu dönemde düşüşe geçti. 

IFO Başkanı Clemens Fuest yazılı açıklamasında şirketlerin şu anki iş koşulları konusunda tatminkar olmadığını belirterek "Şirketler 2024'ün ilk yarısına ilişkin olarak da daha şüpheciler. Yıl sonuna yaklaşırken Almanya ekonomisinde zayıf görünüm sürüyor" ifadesini kullandı.

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Geri Dön