27 / 05 / 2024

almanya kilise

almanya kilise

Almanya’da kullanılmayan kiliseler ya yıkılıyor ya da satılıp başka amaçlar için kullanılıyor. Bir zamanlar kilise olarak kullanılan binaları ev, hatta pizzacı ya da diskotek olarak görmek mümkün.

Almanya'da kullanılmayan kiliseler konuta dönüştürülüyor!

Almanya’da kullanılmayan kiliseler ya yıkılıyor ya da satılıp başka amaçlar için kullanılıyor. Bir zamanlar kilise olarak kullanılan binaları ev, hatta pizzacı ya da diskotek olarak görmek mümkün.

Gijs Van Vaerenbergh içi dışı bir kilise inşa etti!

Belçika'lı mimar Gijs Van Vaerenbergh içi dışı bir kilise inşa etti. ''Satır aralarını okumak'' adı verilen bu kilise ziyaretçi akınına uğruyor. Yeşil bir araziye yapılan bu kiliseden içeriden dışarıyı, dışarıdan içeriyi rahatlıkla görebiliyorsunuz...

Mike Tyson'ın malikanesi kilise olacak!

Bir dönemin efsanevi boksörü Mike Tyson'ın Ohio'da uzun süredir boş olan malikanesi kilise oluyor. Tyson'ın 1980'lerin sonu, 90'ların başında ikamet ettiği malikanenin bir kilise tarafından satın alındığı ortaya çıktı.

Almanya'da büyük şehirlerde kiralık ev bulmanın püf noktaları!

Almanya’da büyük şehirlerde kiralık daire bulmak önemli bir sorun haline geldi. Pek çok kişinin muzdarip olduğu bu konuyu araştırdık ve ev ararken nelere dikkat edilmesi gerektiğini tespit etti. İşte Almanya’da kiralık ev bulmanın püf noktaları…

Sağlık Bakanlığı Almanya'da hastane açacak!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, iki - üç ay içinde Almanya'da açacakları hastaneyle Avrupa'daki Türk vatandaşlarına sağlık hizmeti sunacaklarını bildirdi.

Almanya'da emlak piyasası son 10 yılın en üst seviyesine çıktı!

ALMAN Federal İstatistik Dairesi 2014 yılı içinde Almanya'da en çok mülk satın alanların başında Çinlilerin geldiğini açıkladı. Alman inşaat ve emlak piyasası son 10 yılın en üst seviyesine çıktı.

Sinop'ta karayolu çalışmasında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu.

Almanya'da en çok Çinliler gayrimenkul satın alıyor!

Alman Federal İstatistik Dairesi 2014 yılı içinde Almanya’da en çok mülk satın alanların başında Çinlilerin geldiğini açıkladı. Almanya’da emlak satanlar arasında Güney Koreliler ve Singapurluların da yer aldığı belirtildi.

Almanya'da inşaat sektörü uçuşa geçti!

Göçmen sayısının artması ve düşük faizler Almanya'daki inşaat sektöründe patlama yaşanmasına yol açtı. Uzmanlar, 2015 yılında da yeni yapılacak ev sayısının 206 bine ulaşmasını bekliyor.

Almanya'da kiralık ev sıkıntısı artıyor!

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

MASTOB Almanya'da turizm fuarına katılacak!

Almanya ve İsviçre'de turizm fuarlarına katılan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan fuarda tanıtım çalışmalarına devam ediyor..

Almanya dünyanın en fazla dış ticaret fazlası veren ülkesi!

Almanya geçtiğimiz yılı rekor düzeyde dış ticaret fazlasıyla kapattı. İfo Enstitüsü verilerine göre, Almanya‘nın 2014 yılı içerisinde dış ticaret fazlası 30 milyar artarak 220 milyar euroya (285 milyar dolar) ulaştı.

Tarkan Almanya'da ev aldı!

Tarkan, Almanya'da doğduğu kasaba olan Alzey yakınlarında bir ev aldı. Tarkan, zaman zaman gittiği bu evde eski günlerini yad ediyor. İddia, yazar Pakize Suda'ya ait...

almanya kilise Haberi

almanya kilise

Almanya'da Katolik ve Protestan kiliselerindeki üye kaybı sürüyor. Yüksek kilise vergileri nedeniyle birçok kişi kiliseden ayrılmayı seçiyor.


Alois und Margarete Payer her gün kiliseye gidiyor. Hayır, 72 yaşındaki Alois Payer ve 74 yaşındaki eşi Margarete ne rahip, ne de kilise korosunda görevli. Çift 30 yılı aşkın bir süredir Baden-Württemberg'deki eski bir kilisede yaşıyor.


Çift 40 bin kitaptan oluşan dev kişisel kütüphanelerini sığdıracak uygun büyüklükte bir ev ararken Ofterdingen'deki kilisenin satışa çıkarıldığını görmüş ve kiliseyi satın alarak konuta dönüştürmüş.



Alois ve Margarete Payer


Almanya'nın kuzeyinde bu durumun uç örnekleri de var. Burada eski kilise binalarının pizzacı ya da diskoteğe dönüştüğünü görmek bile mümkün.


Freiburg Başpiskoposluğu sözcüsü Robert Eberle, "Milenyuma girmeden önce son ekmek fırını ve kasabın kapandığı ücra bölgelerde bile bazı kiliselerin hâlâ açık...