28 / 07 / 2024

Almanya mimari eseleri

Almanya mimari eseleri

Almanya’nın tarihi binaları her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çekiyor. Almanya'da gotik, klasik ve barok mimarinin seçkin örneklerini bulmak ve ziyaret etmek mümkün.

İşte Almanya’nın en çok ziyaret edilen 8 mimari eseri!

Almanya’nın tarihi binaları her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çekiyor. Almanya'da gotik, klasik ve barok mimarinin seçkin örneklerini bulmak ve ziyaret etmek mümkün.

İşte akıl sınırlarını zorlayan mimari yapılar!

Almanya'da inşa edilen bu yapılar akıl sınırlarını zorluyor. İşte daha önce hiçbir yerde görmedğiniz yapısıyla büyüleyecek mimari eserler...

Trump Cadde ödül töreni 6 Ekim'de Almanya'da!

Konseptinde İzzet Çapa'nın, mimari konseptinde ise GAD Architecture'in patronu ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu'nun imzasını taşıyan Trump Cadde uluslararası arenada ödül kazandı.Ödül töreni 6 Ekim 2014'de Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleştirilecek.

Seçil Erel, mimari yapıları matematiksel modellerle yorumluyor!

Seçil Erel' in İstanbul'da bulunan yeni sergisi Galeri Zilberman'daki "Alan". Erel, " Alan "da, geometrik seriler halinde kurguladığı soyut resimlerinde mimari yapıları matematiksel modellerle yorumluyor,

Yapı Kurgu Müşavirlik ve Mimari Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Yapı Kurgu Müşavirlik ve Mimari Mühendislik Limited Şirketi, Tahir Akkoyunlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Ocak'ta Kadıköy, Feneryolu Mahallesi, Bahçeler Sokak'ta kuruldu.

Alstom, Gebze tesislerinde bu kez de Almanya için şönt reaktör üretecek!

Alstom Grid Türkiye, Hollanda ve Almanya’da hizmet veren elektrik iletim operatörü TenneT TSO GmBH (TenneT) için enerji iletim hatlarındaki akımın sürekliliğini iyileştirmek amacı ile iki adet şönt reaktör üretecek.

Yılmaz Mimari Dizayn İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Mimari Dizayn İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Haris Yılmaz tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 21 Ocak'ta Bakırköy, Florya Caddesi, Villa Orkide B Blok'ta kuruldu.

Kent Mimari Bina Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kent Mimari Bina Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Oğuzhan Aksu, Fevzi Aksu, Ümit Gelincik tarafından 13 Ocak tarihinde 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile kuruldu.

Beyazlar Mimari Tasarım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyazlar Mimari Tasarım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Beyaz, Celal Volkan Sepici tarafından 300 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Ocak'ta kuruldu.

Almanya yeni bir milli parka kavuşuyor!

Mayıs ayında açılışı yapılacak olan Nordschwarzwald Milli Parkı, Almanya’nın 15. milli parkı olacak. Nordschwarzwald Milli Parkı için 3 Mayıs 2014 tarihinde resmi bir açılış töreni düzenlenecek...

Almanya'da kentsel dönüşüm yastıkla protesto edildi!

ALMANYA'nın Hamburg kentinde 21 Aralık'tan bu yana Rote Flora Kültür Merkezi'nin kapatılmasını ve bazı bölgelerdeki kentsel dönüşümü protesto eden halk, bu kez yastıklı eylem yaptı.

Almanya'da 2013 yılında emlak sektörü rekor kırdı!

Almanya' da yeni konutlar için verilen imar ve inşaat izinleri, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Emlak sektöründeki canlanmanın, 2014' te de süreceği bildiriliyor...

Almanya'da Heimtekstil Fuarı açıldı!

Almanya' nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtekstil Fuarı açıldı. Heimtekstil Fuarı' nda Türkiye 164 firmayla temsil ediliyor...

Almanya mimari eseleri Haberi

Almanya mimari eseleri

Almanya’nın tarihi binaları her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çekiyor. Almanya'da gotik, klasik ve barok mimarinin seçkin örneklerini bulmak ve ziyaret etmek mümkün.


1-Köln Katedrali

Her yıl 6 milyon turistin gezdiği Köln Katedrali Almanya'da en çok ziyaret edilen mimari eser. Ren Nehri kenarında yükselen katedral Gotik mimariye sahip. Katedralde hürmetlerini sunmak için bebek İsa’yı ziyaret ettiklerine inanılan üç kralın kemikleri bulunuyor. İnşaatı 1880'de tamamlanan 157 metrelik katedral üzerinde taş ustaları ve heykeltıraşlar bugün de çalışmayı sürdürüyor.



2-Tarihi Brandenburg Kapısı

18’inci yüzyıldan kalma, klasik mimariye sahip, 26 metre yüksekliğindeki bu bina sadece her yılbaşı yaklaşık 1 milyon kişiyi kendisine çekiyor. Yılda yaklaşık 12 milyon kişinin ziyaret ettiği Berlin’de Brandenburg Kapısı, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Geçmişte iki Almanya’nın bölünmesinin simgesi olan...