03 / 05 / 2024

almanya parke üretimi

almanya parke üretimi

DÜNYANIN en büyük laminat parke üreticileri arasında sayılan Almanya’dan yapılan laminat parke ithalatında damping uygulanmasına karar verildi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Ocak ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 12,2 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1,6 arttı!

Almanya'da, Ekim ayında ara malı ve sermaye malı üretiminin artmasının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 3,2 yükselen sanayi üretimi, art arda 6 ay artış kaydetti.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 4.3 azaldı!

Almanya'da temmuzda enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin 2,8 arttığını gösterdi.  Sanayi dışında, enerji üretiminde 0,6 ve inşaatta 4,3 azalma yaşandı

Almanya'da Nisan ayında inşaat üretimi yüzde 4,1 düştü!

Almanya'da Nisan ayında tüketim malları üretiminde yüzde 9,7 ve sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 4,1 düşüş görüldü.

Almanya'da Mart ayında inşaat üretimi yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da Mart ayında tüketim malları üretimi yüzde 7,5 düşerken sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1,8 artış görüldü.

Almanya'da Şubat ayında inşaat üretimi yüzde 1 azaldı!

Almanya'da Şubat ayında tüketim malları üretimi yüzde 1,8 artarken, sanayi dışında, inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1 azalış görüldü.

Almanya'da acilen 250 bin sosyal konuta ihtiyaç var!

Almanya’da 2018'de üretilen konutlar ihtiyacı karşılamaktan uzak kaldı. Özellikle sosyal konut üretiminde ciddi düşüş yaşanıyor. 2018’de üretilen sosyal konut sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık 43 bin daha düşük kaldı. Almanya genelinde sosyal konut üretimi yüzde 3.5 geriledi.

Almanya'da konut sorunu çözülemiyor! 

Almanya'da konut üretimi son yıllarda ihtiyacın çok altında kaldı. Gelecek iki üç yıl içinde de açığın giderilmesi beklenmiyor. Bu sorun kiralarında artışına da neden oluyor. 

almanya parke üretimi Haberi

almanya parke üretimi

Almanya’dan dampingli ithalat fiyatının yerli üretim fiyatını yüzde 5.75 baskı altına aldığı da ortaya çıktı.  Ekonomi Bakanlığı’nın, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği’ne göre Almanya menşeli “laminat parke” ithalatı konusunda Kastamonu Entegre Ağaç, Yıldız Entegre Ağaç ile Çamsan firmaları tarafından yapılan başvuru üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.  Buna göre, Almanya’dan laminat parke ithalatında metrekare başına sıfır ile 1,05 dolar arasında değişen tutarlarda damping uygulanmasına karar verildi. Almanya menşeli ithalatın genel ithalattan aldığı paylar 2010’da yüzde 45, 2011’de yüzde 69, 2012’de yüzde 77 ve 2013’ün ilk 9 ayında yüzde 78 oldu. Ayrıca Almanya’dan dampingli ithalat fiyatının yerli üretim dalının olması gereken fiyatını yüzde 5.75 baskı altına aldığı ortaya...