28 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 



Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkin ocak ayı geçici verilerini yayınladı. Milliyet'te yer alan habere göre;  Şubat ayında önceki aya kıyasla enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 1,8 düştüğünü ortaya koydu. Söz konusu dönemde sanayi üretimi içerisinde sermaye malı üretimi yüzde 3,2 ve ara malı üretimi yüzde 1 düştü.

Şubat'ta tüketim malları üretiminde yüzde 0,2 artış görülürken, sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1,3 düşüş görüldü. Enerji üretimi seviyesinde ise yüzde 1 düşüş kaydedildi.

Son iki aydaki düşüşlere rağmen imalat sektörü halen nispeten güçlü 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sanayi üretiminde son iki aydaki düşüşlere rağmen imalat sektörünün nispeten güçlü olduğu belirtildi.

Sanayi üretiminin ocak-şubatta, kasım-aralık dönemine göre yüzde 1,9 düştüğü belirtilen açıklamada, inşaatta ise yüzde 8,8 düşüş görüldüğü bildirildi. Bu dönemde otomotiv sektörünün üretiminde ise yüzde 10 düşüş olduğuna dikkat çekildi.

 Almanya da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Alman ekonomisinin ilk çeyrekte daralmadan kaçmasını görmek zor 

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şubat ayına ilişkin sanayi üretimi verilerinin, Alman ekonominin ilk çeyrekteki daralmadan nasıl kurtulabileceğini görmeyi zorlaştırdığını dile getirdi. 

Brzeski, “Aslında, yılın ilk çeyreğinde Alman ekonomisinin daralmasını önlemek için martta imalat ve inşaat faaliyetlerinde bir sıçrayış olması gerekecekti. Sanayi üretimi şu anda dördüncü çeyreğe kıyasla istikrarlı, ancak inşaat sektörü tek başına GSYH'da yüzde 0,5'in üzerinde bir düşüşe katkıda bulunacaktır. Alman ekonomisinin ilk çeyrekte bir daralmadan nasıl kaçabileceğini görmek zor.” değerlendirmesini yaptı. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!


Geri Dön