16 / 05 / 2024

almanya Yunanistandaki havalimanlarını mı işletecek

almanya Yunanistandaki havalimanlarını mı işletecek

Almanya'nın en büyük havalimanı işletmecisi Fraport'un uzun süren görüşmelerden sonra Yunanistan'daki 14 havalimanının işletmeciliğini alacağı açıklandı.

İstanbul'da geçen sene 113 milyon yolcu havalimanını kullandı

Geçen sene toplam 113 milyon 266 bin 985 kişinin seyahat ettiği İstanbul'daki havalimanlarının yolcu sayısında önceki seneye göre yüzde 19 artış sağlandığı kaydedildi.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

Almanya enerjide B planına geçiyor: “En kötüsü olursa harekete geçebiliriz”

Almanya enerjide kış hazırlığı yapıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya sanayide çarklarının dönmesi ve konutlarda ısınma ve elektrik sorununa nükleer çözüm arıyor. Bu amaçla ülkedeki 3 nükleer santralde ikisi acil durum rezervi olarak beklemede tutulacak.

İstanbul Havalimanı Avrupa’da yine birinci oldu!

İstanbul Havalimanı, 24 - 30 Ağustos 2022 tarihleri döneminde günlük olarak ortalama 1310 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı. Haftalık performansta ise İstanbul Havalimanı'nı Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow Havalimanları’nın taki

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya, Türk işçi alımına başladı. Almanya havalimanlarında çalışacak personel aranıyor. İşte merak edilen detaylar!

Almanya havalimanlarına binlerce Türk işçi alınıyor! Onay geldi, başvurular başlıyor! İşte şartlar

Almanya havalimanlarındaki personel sorunun önüne geçebilmek için Türk işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Gelen onayın ardından başvuru süreci başladı. Milyonlarca kişi şartları merak edip araştırılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Kaç kişilik alım olacak?

Berlin'de konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılması talep edildi!

Almanya'da dün gerçekleştirilen seçimlerde İlk kadın başkanını seçen Berlin, konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılmasını talep etti.

Sani Şener'den havalimanlarının kiralarına ilişkin açıklama!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, Levent Erden’in havalimanlarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı.

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

almanya Yunanistandaki havalimanlarını mı işletecek Haberi

almanya Yunanistandaki havalimanlarını mı işletecek

Havalimanlarının işletmeciliğinin Fraport'a satış maliyetinin 1 milyar 234 milyon avro olduğu belirtildi


Almanya'nın en büyük havalimanı işletmecisi Fraport'un uzun süren görüşmelerden sonra Yunanistan'daki 14 havalimanının işletmeciliğini alacağı açıklandı.


Havalimanlarının işletmeciliğinin Fraport'a satış maliyetinin 1 milyar 234 milyon avro olduğu ifade edildi. 


Frankfurt Havalimanı'nı da işleten Fraport'dan yapılan açıklamaya göre, satış kararı Yunanistan ile devam eden görüşmelere temel oluşturacak. 


Öte yandan, satış kararı Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras tarafından da açıklandı. Söz konusu satışın Yunanistan için belirlenen 86 milyar avroluk üçüncü yardım paketinin bir koşulu olduğu belirtiliyor.


2014 yılında Yunan partneri Copelouzos firması ile ihaleye giren Fraport, havalimanlarının işletmeciliğini 2055'e kadar almıştı. Havalimanlarının devrinin bu yıl gecikme olmadan gerçekleştirilmesi...