29 / 04 / 2024

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.



Avrupa Birliği’nin lokomotif ülkesi Almanya’da günün konusu Türkiye oldu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye’nin, dünyanın önde gelen üretim ve tedarik merkezlerinden biri olmaya hazırlandığını yazdı.

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler yankı bulmaya devam ediyor.

Ülkenin en çok okunan ve en fazla ses getiren gazetelerinden Die Welt, bugün sayfalarına taşıdığı haberde, Türkiye’nin dünya çapında bir üretim ve tedarik merkezi olacağı görüşünü dile getirdi.

 

Gazete haberinde, Çin’deki Covid-19 salgını nedeniyle önemli sıkıntılar yaşayan ve üretimlerini Avrupa’ya taşımak için alternatifler arayan birçok uluslararası şirketin yönünü Türkiye’ye çevirmeye hazırlandığını yazdı.

Gazete, işte bu arayıştaki şirketlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cazip fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Haberde ayrıca, Alman DP World Yarımca'nın CEO'su Kris Adams’ın, “Coğrafi konumu nedeniyle Marmara Denizi'ndeki konteyner terminalinde büyük fırsatlar görüyor ve "Türkiye'deki yatırım fırsatlarına iyi niyetle bakıyoruz. Bu ülke muazzam bir büyüme potansiyeline sahip” ifadelerine de yer verdi.

Türkiye’nin iyi eğitimli ve genç bir nüfusa sahip olduğunu yazan Die Welt, ülkedeki altyapının büyük ölçüde genişlediğinin de altını çizerek,  “Türkiye’nin, Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki konumu, ülkeyi uygun bir merkez haline getiriyor. Ayrıca ülke Gümrük Birliği üyesi olduğu için Avrupa Birliği ile mal dolaşımı serbest" ifadelerine yer verdi.

Türkiye üzerinden Orta Doğu coğrafyasında faaliyetlerini artırmayı planlayan ünlü Alman şirketi Tesa’nın görüşlerine de yer veren gazete, Şirket sözcüsünün, “Türkiye’nin önemli bir lojistik merkezi olması, Avrupa, Asya ve Afrika için de coğrafi bir kavşağı temsil etmesinden dolayı, İstanbul satış ekiplerimizin genel merkez olacak." ifadelerine de yer verdi.

Haberde, İsveçli mobilya devi Ikea'nın koltuk, kitaplık, gardırop ve mutfak dolabı gibi ürünlerin Türkiye'de üretilmesini istediği aktarılırken, İtalyan moda üreticisi Benetton'un da bu yılın sonundan itibaren Sırbistan, Hırvatistan, Türkiye, Tunus ve Mısır'daki kapasitelerini artıracağı bildirildi.

Haberde, Avrupalı şirketleri endişelendiren tek konunun ise, Türkiye’nin, Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmamasının olduğu vurgulandı.

Bu mesleklerden birine sahipseniz hayatınız kurtuldu! Almanya aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön