08 / 05 / 2024

almanyada ayrımcılık tazminatı

almanyada ayrımcılık tazminatı

Almanya'da bir ev sahibi Türk kökenlilerden fazla kira talep etti. Türk kiracıların ayrımcılık uygulandığı gerekçesiyle dava açması üzerine mahkeme ev sahibini tazminat ödemeye mahkum etti.

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Elçi tarafından kuruldu.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Detay Yapımcılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay Yapımcılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi buün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Dombay tarafından kuruldu.

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Ev sahipleri dikkat! “Bekara ev yok” dedi, ağızları açık bırakacak para cezası aldı! Bunu sakın yapmayın!

Çalışmak için gittiği ilde, konut kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve konut sahiplerinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Bunun üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. İşte detaylar...

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

2023 kıdem tazminatı! 2023 yılı kıdem tazminatı değişti mi, ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı 2023 ne oldu?

Kıdem tazminatı yeni asgari ücretle birlikte değişti. Yeni asgari ücretle birlikte yeniden belirlenen 2023 yılı kıdem tazminatı tavan fiyatı, asgari ücretin 8 bin 506 TL'ye çıkarılmasıyla güncellendi. İşte detaylar!

Etap34 İnşaat Otomotiv Ve Tarımcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etap34 İnşaat Otomotiv Ve Tarımcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çiğdemtepe tarafından kuruldu.

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Gök tarafından kuruldu.

Yaşlılık aylığı için işten ayrılmak şart mıdır?

Yaşlılık aylığı almak için işten ayrılmak gerekir mi? Yaşlılık aylığı için işi bırakmak şart mıdır? İşte detaylar!

Irkçılık yapan emlakçılar yandı! Resmen ceza geldi! 

Son günlerde kiralık konutlara ilişkin haberler gündemden düşmüyor. Son olarak Esenyurt'ta bir sitede siyahi bir kişiye konut kiralamak istemeyen bir emlakçıya 5 bin lira ayrımcılık cezası uygulandı.

HalkBank’tan ev hanımlarına sıfır faizli kredi! Devlet kadınlara 100 bin TL verecek…

HalkBank, ev hanımlarına sıfır faizli kredi desteği veriyor. Kadın girişimci kredisi ile birlikte kendi işini kurmak isteyen kadınlara 100 bin TL’ye kadar kredi desteği verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan HalkBank Genel Müdürü Arslan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti

almanyada ayrımcılık tazminatı Haberi

almanyada ayrımcılık tazminatı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Alman bir ev sahibi, ayrımcılık uyguladığı gerekçesiyle iki Türk kiracısına toplam 30 bin avro tazminat ödemeye mahkum edildi.


Tempelhof-Kreuzberg yerel mahkemesinden yapılan açıklamada, Kreuzberg semtinde uzun yıllardan beri bir apartman dairesinde kiracı olarak oturan iki Türk kökenlinin apartmanı satın alan kişi hakkında ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle dava açtığı ifade edildi.


Ev sahibinin apartmanı satın aldıktan sonra tüm kiracıların kirasını arttırdığı, bunun üzerine bazı kiracıların apartmandan taşındığı ancak aralarında Alman, Orta Avrupalı, Arap ve Türk kökenli kiracıların dairelerinde oturmayı sürdürdüğü belirtildi.


Ev sahibinin daha sonra Türk ve Arap kiracılara ikinci kez kira artışı yaptığı belirtilen açıklamada, tüm dairlerin aynı büyüklükte ve donanımda olmasına rağmen diğer kişilerin kirasının artırılmadığı kaydedildi.


İki Türk kiracının kendilerine yönelik ayrımcılık uygulandığı gerekçesini haklı bulan mahkeme, ev sahibinin...