02 / 05 / 2024

Altan Akı

Altan Akı

Çamlıca Cami tartışması bir yana dursun, burada farklı bir nokta dikkatleri çekiyor. Mimari tartışmanın yanı sıra, bu işin ele alınıp tartışılması gereken bir de iç mimari boyutu var

Başakşehir Emlak Turizm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Emlak Turizm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Altan ve İdris Çakır ortaklığında kuruldu.

Altan Danışmanlık Gayrimenkul İnşaat Ve Tekstil Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altan Danışmanlık Gayrimenkul İnşaat Ve Tekstil Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sevil Altan tarafından kuruldu.

Sinan Akçıl, Ebru Şallı’nın Ulus’taki evine taşındı!

Maserati’sini satan, ardından Acarkent’te kirada oturduğu evi boşaltan Sinan Akçıl, sevgilisi Ebru Şallı’nın Ulus’taki evine taşındı. Sinan Akçıl, ‘Kutsal Kadın’ın çatısı altına girdi!

Sinan Akçıl, Ebru Şallı’nın Ulus’taki evine taşındı!

Bir süre önce Maserati’sini satan, ardından Acarkent’te kirada oturduğu evi boşaltan Sinan Akçıl, sevgilisi Ebru Şallı’nın Ulus’taki evine taşındı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'na özel bakım yapılıyor!

İstanbul Başakşehir'in maçlarına ev sahipliği yapan stadın çimlerine Hollanda'dan getirilen özel malzemelerle yapay güneş ışığı uygulanıyor. Asbaşkan Altan: "Yalancı güneş dediğimiz sistemle, hava kapalıyken çimlerin gelişmesini sağlayacağız" dedi.

Altan Elmas'tan yeni şirket!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas ve Sur Yapı Genel Müdür Vekili Atilla Elmas'la Ak Bursa Gayrimenkul Yönetim Danışmanlık Anonim Şirketi'ni 50 bin TL'lik sermaye bedeliyle kurdu...

Ak Bursa Gayrimenkul Yönetim Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Ak Bursa Gayrimenkul Yönetim Danışmanlık Anonim Şirketi; Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü Ufuk Elmas ve Sur Yapı Genel Müdür Vekili Atilla Elmas tarafından kuruldu.

Akçansa 9 ayda 526 milyon TL ciro elde etti

Türkiyenin önde gelen çimento şirketlerinden Akçansa, 2009 yılının ilk 9 aylık dönemini geride bırakırken 526 milyon TL net satış geliri elde etti

Ayamama Deresi'ndeki 2 iş yerine ait kaçak yapılar yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ayamama Deresi yatağındaki 2 iş yerine ait kaçak yapıları yıktı

Hacı Ali Akın Turizm Otel İşletmeciliği Yüksekokulu açıldı

Kemaliye'de işadamı Hacı Ali Akın'ın yaptırdığı Hacı Ali Akın Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu açıldı

Başakşehir Metrokent'te 135 bin 673 TL'ye!

Başakşehir Metrokent'te fiyatlar 135 bin 673 TL'den başlıyor

Azra Akın kilisede mi oturuyor?

Azra Akın Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Katolik Kilisesi'nin avlusunun kapısını anahtarıyla açarken görüldü

Can Akın Çağlar: Konut kredileri daha fazla düşmez

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, konut kredisi faizlerinin geldiği noktadan daha aşağı düşmeyeceğini söyledi 

Altan Akı Haberi

Altan Akı

Çamlıca Cami tartışması bir yana dursun, burada farklı bir nokta dikkatleri çekiyor. Mimari tartışmanın yanı sıra, bu işin ele alınıp tartışılması gereken bir de iç mimari boyutu var. Bu zamana kadar birçok akademisyenin tartıştığı konuyu tekrar gündeme getirmekte fayda var: "Mimari tasarımda içten mi dışa, dıştan mı içe?"


Belki de birçok kişinin farklı bir görüşleri iddia edebileceği bir soru bu. Kimi profesör mimarların "iç tasarımdan dış tasarıma" demesi gibi kimi mimarlar ise "dış, kabuk tasarım olmadan iç tasarım nasıl yapılacak" görüşünü savunuyorlar.


İç tasarımdan dış tasarıma fikrini savunan profesörlerden Mimar Prof. Dr. Altan Akı;


"Mimari ile iç mimari bir bütündür. Sıfırdan bir tasarım yapılmaya kalkıldığında iki branşında bir araya gelerek, farklı bakış açıları ile ortaya bir tasarım koymaları gerekir. Aksi taktirde tasarımı...