24 / 07 / 2024

altan elmas yabancıya konut satışı

altan elmas yabancıya konut satışı

Yabancılara yılda 4 milyar dolarlık konut satışı yapıldığını söyleyen Sur Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Bu rakam Türk ekonomisinde 40 milyar dolarlık döngü yaratıyor. Yani Türkiye'ye net katma değer yaratıyoruz" dedi.

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!

TUİK 2021 Nisan ayı konut satışı verilerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Maliyet artışı, yüksek faiz ve döviz kuru satışları sınırlandırıyor'' diye konuştu.

2019 Aralık ayını tüm zamanların en yüksek konut satışıyla kapadık!

Sur Yapı ve Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Yabancıya konut satışında yılı rekorla bitirdik” dedi. Gayrimenkul sektöründe 2020 yılı için döviz girdisini 8 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Altan Elmas: Dünyaya demokrasi mesajı verdik!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas  seçim sonuçlarını değerlendirdi. Elmas, “Milletimiz Sn. Cumhurbaşkanımıza bir kez daha güçlü bir destek vermiş, büyük ve güçlü Türkiye idealini onaylamıştır." dedi...

Nisan'da yabancıya konut satışında yine o ülke zirvede!

Iraklı konut yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmiyor. Türkiye'de Nisan ayında toplam  2 bin 43 adet konut yabancıya satıldı...

Altan Elmas'tan özel bankalara faiz çağrısı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas özel bankalara faiz çağrısı yaptı.

Tanıtım fonu ile yabancıya 100 bin gayrimenkul satılabilir!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İspanya her 9 konuttan birini yabancıya satıyor. Biz ise 100 konuttan ikisini bile satamıyoruz. Tanıtım fonu kurarsak yabancıya 100 bin konut satışı hayal değil.” diye açıklama yaptı. 

Altan Elmas'tan erken seçim yorumu!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, erken seçim kararını değerlendirdi. Elmas, "Belirsizliği ortan kaldıracağı için erken seçim son derece yerinde bir karar. Ülkemize, milletimize hayırlı olacağına inanıyoruz" dedi.

Yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı!

Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3 bin 885 daha az konut satışı gerçekleşirken yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı. Böylece yabancıya konut satışı son 5 yılın en yüksek seviyesini gördü...

Yabancıya konut satışında beklenti 8 milyar dolar!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, yabancıya gayrimenkul satışında 4,6 milyar dolar seviyesinde olunduğunu belirterek, bu yıl 7-8 milyar dolar mertebesine ulaşmayı beklediklerini açıkladı.

Altan Elmas: Ekonomi, sürdürülebilir ivmeye kavuştu!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas TÜİK büyüme rakamlarıyla ilgili olarak “Bu Türkiye’nin başarısı. 20013’ten bu yana en büyük büyüme rakamına ulaştık." dedi.

Yabancıya konut satışında rekor bekleniyor!

Konutder Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2018 yılı Şubat ayına ait konut satış verilerini değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışında 2018 beklentisi 7,5 milyar dolar!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri,yaklaşık son 2 yıldır her ay bir önceki yılın aynı dönemine göre artış yakalayan yabancıya konut satışlarının 2018'de 30 bine ulaşabileceği ve bu satışlarda 7,5 milyar dolarlık gelir elde edilebileceğini düşünüyor..

2018 yılı yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olmalı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu yılın yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olması gerektiğini kaydetti. 

altan elmas yabancıya konut satışı Haberi

altan elmas yabancıya konut satışı

Yabancıya konut satışını düzenleyen mütekabiliyet kanununun çıkmasıyla vites yükselten müteahhitler, yıllık 4 milyar dolara ulaşan yabancıya konut satışını daha da yukarıya taşımayı hedefliyorlar. 

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 41 milyar dolarlık satışın Türk ekonomisine 40 milyar olarak döndüğünü söyledi. Konut üreticileri olarak yıllardır mütekabiliyet yasasının çıkması için mücadele ettiklerini anlatan Altan Elmas, şunları söylüyor: 


AYLIK 400-500 DOLAR GELİR DOĞUYOR 

"Biz 'Her yıl konut projelerimizin yüzde 10-15'ini yabancılara satar, 10 milyar dolar Türkiye'ye koyarız' güvencesi vermiştik. Şu anda yabancılara satılan konutun değeri 4 milyar dolara ulaştı. Bu konutların tamamını insanlar sitelerden alıyor. Her dairenin 300-400 liralık aidatı oluyor, bunların tamamı site güvenlik, temizlik elemanlarına veriliyor. Bununla birlikte emlak ve çöp vergisi gibi aylık 1000 liralık sabit gelirleri oluyor. Yani ev satmakla...