19 / 05 / 2024

Altınlı Köprüde son durum

Altınlı Köprüde son durum

Gölbaşı ilçesinde yapımı süren Çetintepe Barajı sularının altında kalacak, Selefkiler döneminde yaptırıldığı rivayet edilen Altınlı Köprü, restore edildikten sonra sualtında korumaya alınacak.

KİPTAŞ'tan resmen son dakika müjdesi geldi! Aydınlık Evler'de son rötuşlar yapılıyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'tan resmen son dakika müjdesi geldi. Tuzla'da hayata geçirilen Aydınlık Evler'de son rötuşlar yapılıyor... İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler projesinde son durum...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ve Aydınlık Evler'de son durum ne?

KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler ve Aydınlık Evler'de son durum ne? İşte projelerin şantiyelerinden son dakika detayları...

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler'de çalışmalar tam gaz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla Aydınlık Evler projesindeki çalışmaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında yeni gelişme!

18 Mart 2022'de açılacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak köprüye ulaşımın sağlanacağı bağlantı yoluna ses bariyeri inşa edildi. 

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Çin'de köprü inşaatında kaza: Çok sayıda ölü var!

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi! 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen, ay sonunda tek yönlü olarak hizmete alınacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi.Köprüde kalan 30 metrenin de inşa edilmesiyle yıl sonunda çift yönlü olarak ulaşıma açılacak.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Taşköprü’de 310 konutluk TOKİ projesi için şantiye kuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kastamonu Taşköprü'de hayata geçirilen 310 konutluk proje için şantiye kuruldu. 

Altınlı Köprüde son durum Haberi

Altınlı Köprüde son durum

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Fırat Nehri'nin en büyük yan kollarından biri olan Göksu çayına inşa edilen Çetintepe Barajı'nın altında kalacak köprüyü korumak için çalışma başlatıldı. DSİ Genel Müdürlüğünün yaptığı araştırmalar neticesinde, köprünün doğallığına uygun taşıma işleminin yapılamayacağının tespit edilmesi üzerine restorasyon yapılarak, su altında kalması kararlaştırıldı. 

DSİ Adıyaman Müdürü Hakan Kaya, Gölbaşı ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi sınırlarında yapımı süren Çetintepe Barajı'nın 2017 yılında hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Barajda su tutma işleminin başlamasıyla tarihi Altınlı Köprü'nün su altında kalacağını belirten Kaya, "Köprüyle ilgili hem DSİ hem de Karayolları Genel Müdürlüğü çalışmalar yapıyor. Köprü en az hasar alacak şekilde korunacak. Restorasyon çalışması yapıldıktan sonra köprüyü su altında bırakacağız" dedi. 




İlk etapta köprünün taşınması için alternatifleri kurum olarak gerek yurt...