10 / 05 / 2024

altunizade teleferik

altunizade teleferik

Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, teleferik hattında ihale aşamasına geldiklerini ifade etti. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı saatte 6 bin yolcu taşıyacak

Mecidiyeköy-Çamlıca Teleferik Hattı iptalinin imar planı askıda!

Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı plan iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Çamlıca'ya teleferik yerine metro geliyor!

Çamlıca Camii için önemli bir ulaşım arteri olması planlanan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Teleferik yerine, Altunizade metrosu 3.5 kilometre uzatılarak camiye metro ile ulaşım sağlanacak.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı projesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

Acıbadem Altunizade projesi 400 milyon TL yatırımla yükseliyor!

Mehmet Ali Aydınlar'ın sahibi olduğu Acıbadem Grubu, Üsküdar Altunizade'de 133 yataklı bir hastane projesine başlıyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi projesi 400 milyon TL yatırımla hayata geçiriliyor...

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Kararda hat ve istasyonların yeriyle ilgili belirsizliklere de dikkat çekti.

Siteler-Karapürçek teleferik hattı iptal edildi!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Mahkeme karara gerekçe olarak, 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım îmar Planı'nda teleferik hattının bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesini gösterdi.

Ankapark'ta teleferik direkleri dikiliyor!

Ankapark teleferik direklerinin montajı, enerji dağıtım merkezi besleme hattı kazısı ve dinozor çadırlarında çalışmalar devam ediyor. Peki Ankapark nerede adresi nedir? Ankapark ne zaman açılacak? Ankapark açılış tarihi nedir?

Royal Nazik Home Collection yeni şubesini Altunizade’de açtı!

Türkiye genelinde şubeleşmeye devam eden ve halka açılarak franchising vermeye başlayan Royal Nazik Home Collection’ın yeni şubesi Altunizade’de açıldı. Açılışa özel indirimler 1 Ocak 2014’e kadar devam edecek

Türkiye'nin ilk çelik camisi Altunizade'de inşa ediliyor!

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. Türkiye'nin ilk çelik camisi olacak caminin inşaatı 2 yıldır devam ediyor..

Bursa teleferik açılışı yılbaşında yapılacak!

Bursa’da toplam 9 kilometrelik uzunluğa sahip olacak teleferik hattı, yılbaşından itibaren hizmete açılacak. Başkan Altepe, teleferiğin 2. etabıyla da hem Bursa’nın ve esnafın kazanacağını hem de kent turizminin gelişeceğini sözlerine ekledi.

Denizli'ye teleferik geliyor!

Denizli Belediyesi tarafından yapılacak olan teleferik projesinde ilk adım atıldı. Bağbaşı Mahallesi'nden Zeytinli Yaylası'na çıkacak olan teleferik sisteminin ihalesi yapıldı. Teleferik şehrin ilki olma özelliğine sahip..

Bursa Kültürpark'tan Kuştepe'ye teleferik hattı yapılacak!

Ulaşımda yaptığı yatırımlarla kent içi trafiği önemli ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım sıkıntısını teleferik ağıyla giderecek. Teleferik projesinde hazırlıklar tamamlandı.

Bursa teleferik hattı 2015'te hizmete girecek!

Bursa’da Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım sıkıntısı teleferik ağıyla giderecek. BursaRay Kültürpark İstasyonu - Pınarbaşı - Kuştepe - Yiğitali Teleferik Hattı’nın 2015 yılı içerisinde hizmete girecek.

altunizade teleferik Haberi

altunizade teleferik
Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı tanıtım videosu için


Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklamalarda bulundu. İhale aşamasına gelinen Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattında saatte 6 bin yolcu taşınacak. 


İstanbul Boğazı'ndan geçecek Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı kapsamında kabinler 32 bin kişilik planlandı. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı sayesinde Mecidiyeköy'den Altunizade'ye 15 dakikada geçmek mümkün olacak. 


Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattının ilk durağı Mecidiyeköy Ali Sami Yen olacak. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattında daha sonra Altunizade'ye gelinecek ve ardından Küçük ve Büyük Çamlıca’dan geçecek. 


10 kilometrelik alan toplamda 22 dakikada aşılacak. İşte Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattının durakları:


• Mecidiyeköy 

• Zincirlikuyu 

• Altunizade 

• K.Çamlıca 

• B.Çamlıca 

• Cami


İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamaları: