02 / 05 / 2024

Altyapı GYO Tebliği Taslağı

Altyapı GYO Tebliği Taslağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği Taslağı yayımladı. Taslakta ülkemizde yaşanan sosyal altyapı sorununa değinildi...

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 383!

364 nolu Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 382!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 382 nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan tarım arazilerinin satışına ilişkin esaslar belirlenecek. 

Kamu konutları 2018 yılı aylık kira bedelleri tebliği!

380 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu konutları kira bedeline 2018 zammı gelmiş oldu..

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:301!

Gelir Vergisi Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Tebliğ ile vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:485!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:485 kapsamında bazı maddelerde değişikliğe gidildi. Tebliğ bugün Resmİ Gazete'de yayınlandı...

Gelir Vergisi Genel Tebliği 2017!

Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile kira gelir vergisinde yapılan düzenlemeye açıklık getirildi..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 379!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 379 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile Hazine taşınmazları bitki yetiştirmek için kiralanabilecek.. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:484!

Bugünkü Resmi Gazete'de484 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2017 yılı için yüzde 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edildi...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 482!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince vergide izaha davet dönemi başlıyor..

Vergi tekniği raporunun tebliği!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Doğrusöz, bugünkü yazısında Vergi tekniği raporunun sonradan tebliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Manisa Salihli OSB'de altyapı yapım işi ihale edilecek!

Manisa Salihli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından altyapı yapım işi ihale edilecek. İhale 27 Temmuz'da yapılacak..

Manisa Salihli OSB'de altyapı yapım işi ihalesi 27 Temmuz'da!

Manisa Salihli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, altyapı yapım işi ihalesi düzenliyor. İhale 27 Temmuz'da gerçekleşecek..

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Altyapı GYO Tebliği Taslağı Haberi

Altyapı GYO Tebliği Taslağı

 Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uygulamada karşılaşılan problemlerin giderilmesi ve piyasaların şeffaf, etkin, güvenilir ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin sağlanması amaçları kapsamında hazırlanan "Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği Taslağı"nı Kurulun internet sitesinde yayımladı. 

     SPK tarafından yapılan açıklamada, "Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeye paralel olarak ulaştırma, sosyal altyapı, enerji, telekomünikasyon, belediye hizmetleri gibi alanlardaki ihtiyaçlar da hızla artmaktadır" tespitine yer verildi. 

     Açıklamada, "Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği Taslağı"nda temel olarak, kuruluş ve dönüşümlerde aranan şartlara, kurucularda aranan şartlara, paylarının halka arzına, satışına ve devrine, kar dağıtımına, altyapı portföyünün yönetimine, portföy sınırlamalarına ve portföydeki varlıkların ve hakların değerlemesine ilişkin esasların düzenlendiği ifade edildi. 

     

     -Halka arz yoluyla satış yapabilecekler- 

     

     Bu...