04 / 05 / 2024

amasra kalesi

amasra kalesi

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Kalesi, Dünya Miras Merkezi tarafından 'Ceneviz Ticaret Yolu'nda Akdeniz'den Karadeniz'e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri' adıyla UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne eklenmesi kararı alınmıştır...

Amasra Kalesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Savaşlarda yıkılmayan Amasra Kalesi, ağaç kökleri yüzünden yıkılacak...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Amasra'da 2 milyon 708 bin TL'ye satılık arsa!

Bartın ili Amasra ilçesinde bulunan 6.771,66 metrekare yüzölçümüne sahip arsa Amasra İcra Dairesi tarafından 27 Ocak 2015 günü saat 10:00 ile 10:15 arası ihale edilliyor.

Kandiber Kalesi restore ediliyor!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.Hamza Karataş, , restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle kalenin, ilçe turizmine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral hakkında bilgi verildi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır" dedi.

Çorlu Kalesi korunacak!

Çorlu Kalesi'nin 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanları ile arkeolojik sit etkileme geçiş alanına ait olması açısından da kalenin korunması gündemi İmar Komisyonuma devredildi.

Gevale Kalesi kazı çalışmalarında son durum!

Konya’ nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi’ ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi...

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Konya ’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi ’ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi.

Nevşehir Kalesi Dönüşüm Projesi'nde 754 konutun yapımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 754 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor.

Amasra'da dereler ıslah ediliyor!

Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve DSİ işbirliğiyle ilçeden geçen derelerde ıslah çalışmaları başladı. Toplamda 2 bin 100 metrelik alanda iş makinaları ile başlattığı temizlik çalışmaları devam ediyor.

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore edildi!

ANTALYA' nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere belediye tarafından restore edildi...

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere restore ediliyor. Kale'de inşa edilen farklı boyutlarda yaklaşık 500 sarnıç bulun

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

amasra kalesi Haberi

amasra kalesi

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme uyarınca bir varlığın Dünya Miras Listesi'ne alınabilmesi için söz konusu varlığın UNESCO Dünya Miras Komitesi tarafından belirlenen kriterlerden bir veya birkaçını karşılamasının yanında otantiklik, bütünlük ve iyi korunmuşluk gibi diğer koşulları da sağlaması gerekmektedir.


Bu kapsamda, Dünya Miras Merkezi tarafından Geçici Listeye eklenen Amasra Kalesi'nin Dünya Miras Listesi'ne alınması için kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşlar ile halkımızın konuya hassasiyet göstererek konuyla ilgili koordineli biçimde çalışmaları Amasramızın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.


Sabah...