25 / 07 / 2024

Amasya 9. kültür evi

Amasya 9. kültür evi

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediyesi tarafından hizmete giren 9. Kültür Evini "10 numara bir tesis" olarak nitelendirdi.

İstanbul Kültür Üniversitesi personel alıyor! İşte başvuru şartları

İstanbul Kültür Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Öğretim Üyesi 9 akademik personel alacak. Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre başvuruda bulunacak adaylara 19 Nisan 2022 tarihine kadar süre tanındı.

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Samsun Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi hızla yükseliyor!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Haziran ayında temeli atılan Unkapanı Yeni Kültür ve Yaşam Merkezi'nin inşaatında sona geliniyor. 9 kattan oluşan proje bölgenin çehresini değiştirecek.

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

Etimesgut Mevlana Kültür Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Mevlana Kültür Merkezi Binası, Etimesgut Belediye Başkanlığı tarafından 10 yıllığına kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 9 Ocak'ta yapılacak..

Sivas'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının karşısında bulunan 9 bin 600 metrekarelik alana yeni bir kültür merkezi inşa ediliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kiralık gişeler! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 53 müze ve örenyeri gişe 9 yıl süreyle kiraya verilecek. geçici teminat tutarı 20 milyon TL olan ihalede muhammen bedel yıllık  153.5 milyon TL olarak belirtiliyor.  İhale 24 Ekim ’de Ankara ’da gerçekleştirilecek. 

Gaziantep Nurdağı Kültür Merkezi’nin inşaatı başladı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından Nurdağı’na kültür merkezi inşa edilecek. Toplam 9 bin 700 metrekare alan üzerine yapılacak projede inşaat çalışmaları başladı.

9 yıldır boş olan Atatürk Kültür Merkezi'ne dev kadro!

2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. Grup Kültür Varlığı olarak tescillenerek yıkılması engellenen AKM binası 9 yıldır boş.

Muratpaşa Abdullah Sevimçok Kültür Merkezi'nde 2. etap başladı!

Muratpaşa Belediyesi, ikinci etap çalışmalarını 9 milyon 661 bin TL'ye ihale ettiği Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi'nde 2. etap inşaat çalışmaları başladı.

Amasya'da 9. Kültür Evi açıldı!

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediyesi tarafından hizmete giren 9. Kültür Evini "10 numara bir tesis" olarak nitelendirdi.

Amasya Suluova Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, hızla yükselen kültür merkezinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplerimiz ile bir süre sohbet edip çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Amasya Suluova Kültür Merkezi'nde son durum!

Suluova'nın sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak olan ve inşaatına başlandığı ilk günden bu yana durmadan yükselen Suluova Kültür Merkezi'nde çalışmalar devam ediyor.

Amasya 9. kültür evi Haberi

Amasya 9. kültür evi

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediyesi tarafından hizmete giren 9. Kültür Evini "10 numara bir tesis" olarak nitelendirdi.


Amasya Belediyesi’nin altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da önemli faaliyetler yaptığını gözlemlediğini ve 9.sunun açılışının yapıldığı kültür evlerinin de bunlardan birisi belirten Vali Işık, “Bu şehir şehzadeler diyarı. 200 yıl civarında Osmanlı padişahlarının çocuklarının, şehzadelerinin büyütüldüğü bir eğitim merkezi olmuş. Şehzadeler İstanbul’dan buraya gelirken de tabi İstanbul’un kültürünü, sanatını, mutfağını yaşam tarzını getirmişler. Buradan giderken de birçok şeyi İstanbul’a götürmüşler. Bana göre bu şehir İstanbul’un kokusunu taşıyor. O anlamda bu eser bu şehre gerçekten çok yakışıyor. Gerçekten bu şehirde çok güzel şeyler oluyor. Hep beraber el birliği içinde çok daha güzel eserlere imza atacağız diyorum” diye konuştu.


Göreve başladıklarında ev hanımlarına...