01 / 05 / 2024

Amasya bizans

Amasya bizans

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Amasya'da bir inşaatın temel kazısında Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen 10 mezar ortaya çıkarıldı. Mezarların Bizans dönemine ait olduğunun belirlendiği, kazı çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ fiyat!

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ fiyat listesi kapsamında daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlıyor. Projede 75,11 metrekarelik 2+1 daireler kura yöntemiyle satılıyor.

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi Konutları!

Başvuruları bugün başlayacak olan TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi Konutları ödeme planı kapsamında yüzde 12 peşinatta 180 ay vade yapılıyor. Projede başvuru bedeli 1.000 TL olarak belirlendi.

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuruları bugün başlıyor. Toplam 220 adet konutun kurayla satışa sunulduğu projede daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlangıç gösteriyor.

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ başvuruları ne zaman?

Daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlangıç gösteren TOKİ Amasya Sofular Mahallesi'nde başvuru bedeli 1.000 TL olarak belirlendi. Peki Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak?

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuruları yarın başlayacak!

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuruları yarın başlayacak. Daire tipleri arasında 2+1'lerin yer aldığı projede toplam 220 adet konut kura yöntemi ile satışa sunulacak.

TOKİ Amasya Merzifon Sofular başvuru 2015!

Başvuru bedeli 1.000 TL olarak belirlenen TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi'nde 220 adet konut kurayla satışa sunuluyor. İşte TOKİ Amasya Merzifon Sofular başvuru 2015 detayları...

Amasya Merzifon Sofular TOKİ başvuru tarihi!

Amasya Merzifon Sofular TOKİ başvuru tarihi 16 Mart - 31 Mart tarihleri olarak belirlendi. Daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlayan projede 2+1 olarak tasarlanan konutlar bulunuyor.

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuruları ne zaman?

Kura çekilişi 17 Nisan'da gerçekleşecek olan TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi'nde 220 adet konut kurayla satışa sunuluyor. Peki TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuruları ne zaman başlayacak?

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ başvuruları!

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ başvuruları 16 Mart'ta başlıyor. Daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlangıç gösteren projede 220 adet konut kurayla satışa sunuluyor.

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuru tarihi!

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi başvuru tarihi 16 Mart - 31 Mart olarak belirlendi. Yüzde 12 peşinatta 180 ay vade yapılan projede daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlıyor.

Amasya Belediyesi'nden satılık 14 mağaza ve arsa!

Amasya Belediyesi'ne ait olup Belediye İş Merkezi'nde bulunan 14 mağaza ve 14 arsa Amasya Belediye Başkanlığı tarafından 24 Mart 2015 günü saat 14:30 ile 16:45 arası ihale ediliyor.

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ fiyat listesi!

Amasya Merzifon Sofular Mahallesi TOKİ fiyat listesi bilgisine göre daireler 82 bin 641 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede toplam 220 adet kura yöntemiyle satışa sunuluyor.

Amasya bizans Haberi

Amasya bizans

Amasya'da bir inşaatın temel kazısında, Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen 10 mezar bulundu.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kirazlıdere Mahallesi'nde 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının temel kazısı sırasında insan iskeleti bulan işçiler, durumu Amasya Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.


Amasya Müze Müdürlüğünce alınan izinlerin ardından yapılan kurtarma kazısı ve incelemede, 10 mezar ortaya çıkarıldı. Mezarların Bizans dönemine ait olduğunun belirlendiği, kazı çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.


- Bizanslı ailenin kemikleri yan yana bulundu


Öte yandan yetkililer, içinde kırmızı renkte haç işareti bulunan bir mezarda, bir aileye ait olduğu tahmin edilen iskeletler buldu. Yetişkin kadın ve erkek ile bir çocuğa ait iskeletlerin, Bizanslı bir aileye ait olabileceği...