13 / 05 / 2024

amasya kazı mezar

amasya kazı mezar

Amasya'da bir inşaatın temel kazısı sırasında ortaya çıkarılan ve Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen mezar sayısı 10'dan 21'e yükseldi. Kurtarma kazısında ilk çalışmalarda 10 mezar bulan ekipler, 11 mezara daha ulaştı...

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Mersin Mezitli'de anıt mezar kazısı için kamulaştırma talebi!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu belirtilen alanın kamulaştırılmasını istedi.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Stratonikeia Antik Kenti'ndeki çalışmalarda 65 mezar bulundu!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı sezonunda yürütülen çalışmalar sırasında, Bizans dönemine ait 65 mezar bulundu.

Konya'daki kazı çalışmalarında mezar bulundu!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerince yürütülen altyapı iyileştirme çalışması sırasında, Roma dönemine ait mezar bulundu.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Amasya’da kazı çalışmalarında Osmanlı Sarayı bulundu!

Amasya’da Fatih Sultan Mehmet ile Şehzade Mustafa’nın da aralarında olduğu Osmanlı şehzadelerinin kaldığı saraylara ait izler açığa çıkmaya başladı.

Samsun'da inşaat kazısından Roma mezarı çıktı!

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.

Samsun'da kazı sırasında Roma dönemine ait mezar bulundu!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.

Samsun'da inşaat kazısında Roma mezarı bulundu!

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu. Kireç taşı ile kapatılmış kuyu şeklinde eski bir mezar bulunması üzerine çalışmalar durduruldu.

amasya kazı mezar Haberi

amasya kazı mezar

Amasya'da bir inşaatın temel kazısı sırasında ortaya çıkarılan ve Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen mezar sayısı 10'dan 21'e yükseldi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kirazlıdere Mahallesi'nde 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının temel kazısı sırasında insan iskeleti bulan işçilerin ihbarıyla Amasya Müze Müdürlüğünce başlatılan kurtarma kazısı sürüyor. 


Kurtarma kazısında ilk çalışmalarda 10 mezar bulan ekipler, 11 mezara daha ulaştı. 


- Bizanslı ailenin kemikleri yan yana bulunmuştu


Kurtarma kazısı sırasında, içinde kırmızı renkte haç işareti bulunan bir mezarda, bir aileye ait olduğu tahmin edilen iskeletler bulunmuş, yetişkin kadın ve erkek ile bir çocuğa ait iskeletler ilgi...