08 / 05 / 2024

Amasya Taşova höyük

Amasya Taşova höyük

Amasya İli, Taşova İlçesi, Karsavul Köyü, Kayadibi Mevkii’nde, Müze Müdürlüğü uzmanlarınca tespit edilen höyüğün I. derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline, kaçak kazı çukurlarının müze denetiminde kapatılmasına karar verildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük depremler için tarih verdi! Hemen peş peşe açıklanan bu yerlere bakın!

6 Şubat'ta iki büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş’ta bugün saat 12.19'da 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, son depremleri değerlendirdi. 

TOKİ Konya Yalıhüyük’te 608 bin TL’ye ev sahibi olun! ​​​​​​​

TOKİ Konya Yalıhüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Yalıhüyük'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Yalıhüyük'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Yalıhüyük sosyal konut projesi... 

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla!  2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Hüyük'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Hüyük'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Hüyük sosyal konut projesi...

Bu kaçıncı Akaryakıta yeni büyük zam yolda

Akaryakıtta zam furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Türk Lirası’nın döviz karşısında eriyişi devam ederken petrolün varil fiyatındaki yükseliş de yeni zammın kapısını araladı. Edinilen bilgilere göre büyük bir zammın yarından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Özhöyük İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Ve Demir Çelik Limited Şirketi kuruldu!

Özhöyük İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Ve Demir Çelik Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Üçhöyük tarafından kuruldu.

Konya Hüyük TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Hüyük projesinde yer alan 11 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde deprem riski bulunan 3 blok için yıkım çalışmaları başladı. 

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Konya Hüyük Şehir Konağı açılışı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hüyük Şehir Konağı'nın açılışı gerçekleşti. 

Amasya Taşova höyük Haberi

Amasya Taşova höyük

SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR:

Toplantı Tarihi ve No    : 27.06.2014-94                                    Toplantı Yeri : SAMSUN

Karar Tarihi ve No        : 27.06.2014-1945

Amasya İli, Taşova İlçesi, Karsavul Köyü, Kayadibi Mevkii’nde, Müze Müdürlüğü Uzmanlarınca tespit edilen 297, 298, 300 parseller ve (kadastral alan dışında) yer alan Höyüğün, tesciline yönelik Amasya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 01.04.2014 tarih ve 838 sayılı yazısı, tescil talebine ilişkin kurum görüşlerinin alındığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü 14.04.2014 tarih ve 64538 sayılı, Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 18.04.2014 tarih ve 003153 sayılı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün 20.05.2014 tarih ve 474 sayılı, Devlet Su...