23 / 08 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi gayrimenkul satışlarına hız verdi! 105 taşınmaz satışa çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gayrimenkul satışlarına hız verdi! 105 taşınmaz satışa çıktı!

Bugüne kadar 25 milyar TL'nin üzerinde taşınmaz satışı  gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gayrimenkul satışlarına hız verdi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başkent Ankara'nın muhtelif yerlerinde yer alan toplam 105 adet taşınmaz satışa çıkarılıyor.  Bugüne kadar 25 milyar Türk Lirası’nın üzerinde taşınmaz satışı gerçekleştiren Mansur Yavaş, son seçimlerde  Ankara  Büyükşehir Belediye meclisinde üye çoğunluğunu alınca satışlara daha da hız verdi.

Sabah’tan Tolga Özlü imzalı habere göre başkent  Ankara'daki gayrimenkullerin dışında geçtiğimiz günlerde mega kent İstanbul'da bulunan ABB mülklerini de satan Mansur Yavaş, son olarak toplam 105 adet gayrimenkulün satışı için Ankara Büyükşehir Belediye  meclisinden yetki aldı. Taşınmazların satışlarına AK Partili üyeler red oyu versede karar CHP'li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının 5. oturumunda gündeme gelen meddelerde mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketi olan ASKİ'ye ait olan Ankara'nın muhtelif yerlerinden toplam 105 adet gayrimenkulün satışı için oylama yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gayrimenkul satışlarına hız verdi! 105 taşınmaz satışa çıktı!

Halihazırda 25 Milyar liralıktaşınmaz satışı yapmış ve üzerine 32 Milyar liralık borçlanma yetkisi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu isteği AK Partili üyeler tarafından reddedilse de CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.


''ANKARANIN DEĞERLERİ PARSEL PARSEL SATILIYOR''


Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın Yavaş yönetimini mirasyedi şeklinde nitelendirdi. Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından bugüne kadar onlarca gayrimenkul satışı yapıldı. Güncel değerle yaklaşık olarak 25 Milyar liralık bir ek kaynak sağlandı. Tabii bunlar yetmezmiş gibi her ay bunlara bir yenisi daha ekleniyor. Başkent Ankara'nın değerleri parsel parsel satılıyor. Bir tane dahi taşınmaz üretmeden, bir tane dahi yeni arsa üretmeden geçmiş dönemlerden kalan, geçmişin mirası satılıyor.''

Ayrıca açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan 5.7 Milyar Türk Lirası borcu ile Türkiye birincisi olduğuna değinen  Yalçın, satılan onca taşınmaza rağmen Yavaş yönetimin Ankara'ya hizmet noktasında sınıfta kaldığını söyledi.

 

1999 yılı öncesi riskli yapılara İBB'den müjdeli haber geldi! Yüzde 65 destek verilecek! 

Konut ve dükkan elektrik sisteminde köklü değişikliğe gidiliyor! Büyük cezalar yolda!

Ocak 2025 emekli zammı için hesap kitap yapıldı! Emekli ne kadar zam alacak? 


Geri Dön