01 / 05 / 2024

Amasya temel kazısı

Amasya temel kazısı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Amasya'da bir inşaatın temel kazısında Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen 10 mezar ortaya çıkarıldı. Mezarların Bizans dönemine ait olduğunun belirlendiği, kazı çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

91 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 5 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, diğer betonarme evlerden daha pratik inşa edilmektedir. Temel kazısına gerek bile duymadan pencere ve kapı dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikada üretilmektedir. Peki bu yapılar ne kadardır?

Balıkesir'de inşaat temelinden çıkan yüzlerce bombanın sırrı ortaya çıktı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir inşaat alanında yapılan temel kazısında 831 adet el bombası bomba ortaya çıktı.

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

İzmir'de temeli kayan binanın arsa sahibinden açıklama!

İzmir'de temel kazısı sırasında yan binada kayma meydana geldi. Yaşanan olaydan sonra açıklama yapan arsa sahibi Necla Kırıntat, kazı sırasında bina temeline çok girildiğini öne sürdü. 

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Ankara'da toprak kayması nedeniyle bir apartman boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir apartman, bitişiğindeki inşaatının temel kazısında yaşanan toprak kayması nedeniyle tahliye edildi. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Amasya temel kazısı Haberi

Amasya temel kazısı

Amasya'da bir inşaatın temel kazısında, Bizans dönemine ait olduğu tespit edilen 10 mezar bulundu.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kirazlıdere Mahallesi'nde 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının temel kazısı sırasında insan iskeleti bulan işçiler, durumu Amasya Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.


Amasya Müze Müdürlüğünce alınan izinlerin ardından yapılan kurtarma kazısı ve incelemede, 10 mezar ortaya çıkarıldı. Mezarların Bizans dönemine ait olduğunun belirlendiği, kazı çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.


- Bizanslı ailenin kemikleri yan yana bulundu


Öte yandan yetkililer, içinde kırmızı renkte haç işareti bulunan bir mezarda, bir aileye ait olduğu tahmin edilen iskeletler buldu. Yetişkin kadın ve erkek ile bir çocuğa ait iskeletlerin, Bizanslı bir aileye ait olabileceği...