29 / 04 / 2024

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 



İstanbul Sultangazi'de gece saatlerinde korku dolu bir olay gerçekleşti. Bir inşaatın temel kazısı sırasında diğer binaların kayması ile oluşan çatlaklar bina sakinlerini ayağa kaldırdı. 

KORKU DOLU BİR GECE!

Söz konusu olay, dün saat 19.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi 141. Sokak'ta bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana geldi. 

İddiaya göre, inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazdı. Bu nedenle binada kayma meydana gelirken, bitişiğindeki diğer bina ile aralarında çatlaklar oluştu.

Bina sakinleri durumu fark ederek dışarı çıktı. Belediye ekiplerine haber verilmesi üzerine hasar gören bina ve yanındaki diğer binada bulunan 11 daire tahliye edildi. Ekiplerin yapacağı inceleme sonuçlanıncaya kadar bina ve sokak kullanıma kapatıldı.

İstanbul da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

11 BİNA SAKİNİ MAĞDUR!

Binadaki çatlakların ardından sokağa çıkan bina sakinleri, çalışma yapan kepçe operatörüne tepki gösterdi. Bu tepki sırasında sokakta arbede yaşandı. Gerginlik ilerleyen dakikalarda da devam etti. Bu kez de adrese gelen inşaat firması yetkilisini gören bina sakinleri, bu kişiye de tepki gösterdi. 

BİNALAR KAYDI, ÇATLAKLAR OLUŞTU!

Bina sakini Şaban Altan meydana gelen olayı şu şekilde anlattı: "Müteahhitler kepçe göndermişler. Kepçe hafriyat aldıktan sonra kuyu temel kazmışlar, bizim binanın altına girmişler. 'Girmeyin' dedik, bir şey yapar diye, dinlemediler.Şu an bina ayrılıyor, tıkır tıkır.  Şu an yetkililer geldi ama müteahhit yok, ne yapacağız bilmiyorum. Saat 19.30 da oldu, şu an herkesi tahliye ettik. Sağ olsunlar görevli arkadaşlar yardımcı oldular ama önemli olan müteahhidin bir an önce gelip oraya fore kazık mı çakacak, taş atıp beton mu yapacak, onu bekliyoruz. İki binada da kayma var, diğer taraftan daha iyi görünüyor, kıtır kıtır ayrılıyor"  dedi.

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Geri Dön