08 / 05 / 2024

Amasya Üniversitesi külliye

Amasya Üniversitesi külliye

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Yeni akademisyen alım duyuruları belli oldu! Uşak, İnönü ve Amasya! İşte detaylar…

Uşak Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Tasarım MYO akademik personel alıyor. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım şartları haberimizde…

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Elazığ Baskil'de başlanan külliye inşaatı durdu: Külliye ortada kaldı!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye inşa ettirmek için esnaftan binlerce TL topladığı öğrenildi. Külliye ortada kaldı, halk tepkili.

Sakarya'da eğitim külliyesi inşa ediliyor!

Sakarya'da 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, külliye inşaatında incelemelerde bulundu. 

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa  edilen Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye'sinin inşaatı tamamlandı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi hizmete başladı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın ortaya koyduğu önemli projelerden olan Kamu Külliyesi Projesi’nde sona gelindi. Dulkadiroğlu Belediye Hizmet Binası’nın hizmete başladığı külliye alanında, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve bağlı müdürlüklerde faaliyetlerine başladı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bodrum’da hastane tamamlanmadı, Elazığ’da deprem konutları bitmedi. Ama iki kentte milyonluk külliyeler yapılıyor” dedi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Amasya Üniversitesi külliye Haberi

Amasya Üniversitesi külliye

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır. Külliyenin ilk aşamada cami kısmının inşaatına başlanmış bulunulmaktadır. Ankara menşeli Mimar Sinan Mimarlık Mühendislik tarafından projelendirilen cami Amasya'nın mimari dokusu ile uyumlu olup Selçuklu Mimarisi çizgileri taşımaktadır. Yapı; bodrum kat, avlulu zemin kat ve mahfil katından oluşmaktadır" dedi. Cemaat dışında genel amaçlı olarak da kullanılabilen bodrum kattaki bay ve bayan abdesthane ve lavabolar namazgâh kısmının dışında planlanarak hem cemaat sayısı maksimize edilmiş hem de hijyene dikkat edilmiştir. Zemin katta, geniş, kemerler ile taşıtılmış bir avlu ve şadırvan, cami içerisine geçişte son cemaat mahalli ve namazgâh tasarlanmıştır. Tavanda çatı içinde sekizgen...