08 / 05 / 2024

Amasya yağış

Amasya yağış

Amasya'da dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Kurak geçen bahar aylarının ardından gelen yağış, çiftçilerin yüzünü güldürse de bazen etkili olan dolu, gelişim safhasındaki ürünlerin zarar görmesine yol açıyor.

TOKİ'den Amasya'ya 125 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya'da tam 125 konutluk yeni proje inşa edecek. Amasyalıların yüzünü güldüren projenin ihalesi yarın saat 15:00'te yapılacak.

Amasya Suluova’ya TOKİ’den 251 ucuz konut!

TOKİ'nin Amasya Suluova projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Amasya Suluova projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Amasya Suluova 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Amasya projesi için start verdi! Amasya'ya 100'e yakın ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya projesi için beklenen tarihini açıkladı. Merakla beklenen TOKİ Amasya projesinin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Amasya'ya 87 konutluk yeni proje müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Merkez'de 87 konutluk yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Amasya'ya 425 konutluk yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Amasya Merkez'de 425 konutluk yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Amasya'ya 99 yeni konut!

Amasya İli, Gümüşhacıköy İlçesi 99 Adet Konut ve 3 dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 17 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Amasya'ya 158 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Taşova'da 158 yeni konut hayata geçirmek için düğmeye bastı.

TOKİ ile Amasya Suluova'da yeni bir yaşam!

Amasya Suluova 2'nci Etap TOKİ Konutları güvenli ortamı, modern ve nitelikli tasarımıyla Amasyalılara huzurlu bir yaşam sunuyor...

TOKİ'den Amasya'ya 309 yeni konut!

TOKİ Amasya Suluova Yeni Mahalle 309 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Amasya Suluova'ya 309 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Amasya Suluova'da 309 adet yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Amasya Suluova'ya 665 yeni konut!

Amasya Suluova'da modern ve geleneksel mimarinin sentezlendiği konut projesiyle güvenli ve günün ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir yerleşim oluşturuluyor...

Amasya'ya 55 milyon liralık yatırım!

Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'ne 55 milyon liralık yatırım yapacak 10 yeni firmanın 1015 kişiye istihdam etmesi bekleniyor. 

Amasya Teleferik Projesi için imzalar atıldı!

Amasya Ferhat Tepesi Teleferik ve Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin fizibilite çalışmaları için imzalar atıldı.

Amasya yağış Haberi

Amasya yağış

Türkiye'nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya'da etkili olan dolu, ekili alanlara verdi.


Kurak geçen bahar aylarının ardından gelen yağış, çiftçilerin yüzünü güldürse de bazen etkili olan dolu, gelişim safhasındaki ürünlerin zarar görmesine yol açıyor.


İl merkezine bağlı Oluz köyünde etkili olan dolu yağışı, 10-15 gün içinde hasadı yapılacak erkenci soğanlara zarar verdi.


Soğan üreticisi Kemal Çelik, AA muhabirine daha önce böyle dolu yağışı görmediğini, kayıplarının çok büyük olduğunu söyledi.


Yaklaşık 20 dakika süren dolunun iri taneli olduğunu ve bütün ürünlere hasar verdiğini anlatan Çelik, "Köyümüzde dolu vurmayan yer çok az. Çevre köylerde de aynı durum var. Soğanın nazbı bu bölgede atıyordu. En az 4 bin işçi gelecek ve burada söküm yapacaktı ama bu yıl biraz zor olacak. Zararımız çok büyük" diye konuştu.


Tarladaki ürünün,...