16 / 05 / 2024

amortisman 2015 oranı

amortisman 2015 oranı

Bir gayrimenkulün yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman oranları her yıl belirleniyor. İşte, amortisman 2015 oranları!

Danfoss, 2015 yılında yüzde 11 oranında büyüdü!

Danfoss, “2015 Yılı Faaliyet Raporu”nu açıkladı. Rapora göre Danfoss, 2015 yılında toplam satışlarını yüzde 11, net karını ise yüzde 13 oranında artırdı.

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

İşyeri kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmeleri yıllık olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık ayında işyeri kiracısına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Aralık 2015..

Konut kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline de belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Aralık ayında yenilenen kira için ne kadar artış yapılır? İşte konut kira artış oranı Aralık 2015..

Aralık ayı kira artış oranı 2015!

Taşınmaz kiralamalarında mal sahibi ile yapılan sözleşmenin uzaması halinde yeni kira döneminde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, ne kadar artış yapılabilir? İşte Aralık ayı kira artış oranı 2015..

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Kira enflasyon oranı Kasım 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kiraya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Peki, bu ay kiraya ne kadar zam yapılır? İşte kira enflasyon oranı Kasım 2015..

Kira artış oranı hesaplama formülü Kasım 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulayabiliyor. Peki, kirada nasıl artış yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama formülü Kasım 2015..

Konut kira artış oranı Kasım 2015!

Konut kira artışı hesabında dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte konut kira artış oranı Kasım 2015..

İşyeri kira artış oranı Kasım 2015!

Kiracılık kanunu gereğince, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2015..

2015 Kasım Ayı Kira Artış Oranı!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde yenilenen kira sözleşmeşeri için mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, 2015 Kasım ayı kira artış oranı nedir? İşte 2015 Kasım ayı kira artış Oranları..

amortisman 2015 oranı Haberi

amortisman 2015 oranı

Amortisman 2015 oranları!

Amortisman, geçmiş yıllardan devralınan sermaye mallarında meydana gelen aşınma ve eskimenin parasal değeri olarak ifade ediliyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Apartmanlarda amortisman süreleri ilçeler ele alınarak belirleniyor. Binaların ömrü, kullanılabileceği süre, metrekare fiyatı, taşınmazın bulunduğu mevkiiye göre değişiklik gösterebiliyor. 


Örneğin 2014 verilerinde yer alan bilgilere göre;  Ataşehir'de metrekare fiyatları 4.203 lirayı buluyor. Evlerin kendini amorti etme süresi ise 19 yıla kadar çıkıyor. Avcılar'da metrekare fiyatları 1.750 lira, amortisman süresi ise 16 yıl. Yıllık yüzde 29 fiyat artışıyla dikkat çeken Bağcılar'da ise metrekare ortalama fiyat 2.175 lira, amortisman süresi 11 yıl. 


Amortisman değer kaybı olarak da tanımlanabiliyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Maliye Bakanlığınca belirlenen oranlarda amortisman bedelinin...