03 / 05 / 2024

amplio Alaeddin Babaoğlu

amplio Alaeddin Babaoğlu

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Babaoğlu: "Yabancı yatırımcılar hem mimari hem de kente yatırım anlamında kentsel dönüşüme dahil olmalı. Böylelikle birbirinden farklı fikirler ortaya çıkacaktır" dedi

Hf Dekor Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hf Dekor Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Alaeddin Haznevi tarafından kuruldu.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Altan Elmas'ın kayınpederi Alaeddin Şahin son yolculuğuna uğurlandı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas'ın kayınpederi Alaeddin Şahin, bugün son yolculuğuna uğurlandı...

Altan Elmas'ın kayınpederi Alaeddin Şahin vefat etti!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas'ın kayınpederi Alaeddin Şahin vefat etti.

Konya Selçuklu'ya iki yeni tesis müjdesi!

Selçuklu’ya eğitim ve sağlık alanında iki önemli tesis inşa edilecek. Sille’ye kazandırılacak 12 Derslikli Okul ve Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüs alanına yapılacak hasta konuk evi imzalar atıldı.

Elibol Otelcilik Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Elibol Otelcilik Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Alaeddin Elibol tarafından 60 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te kuruldu.

Asdepo İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asdepo İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Alaeddin Yıldırım, Ahmet İsmail Yalçın, Emine Hatice Öcal, Faruk Neşet Yalçın ve Ressan Öcal ortaklığında 3 milyon 485 bin TL sermaye ile Maltepe'de kuruldu.

Erset, iş güvenliğini artıracak yeni projeler üretiyor!

Elektro lazer dengeleme sistemi ile yüksek iş güvenliği sağladıklarını belirten Erset Platform Şirket Müdürü Alaeddin Devlet Eminer, yaptıkları tasarım odaklı çalışmalar sonucunda platformlarda ağırlık yapan kısımları ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

Konya Alaaddin Tepesi arkeolojik park olacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaeddin Tepesi’nde yürütülen II. Kılıçarslan Köşkü arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi kapsamında, köşkü koruyan beton şemsiye yıkılma tehlikesi olduğu için kaldırılıyor.

Konya Selçuk'a yeni İİBF binası inşa ediliyor!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'nde yapımına 2015 yılının ekim ayında başlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Konya Alaeddin Tepesi arkeolojik park olacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni bir orduevi yapılıp teslim edildikten sonra yıkımına başlanan Alaeddin Tepesi’ndeki eski orduevi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Alanya Alaeddin Keykubat Parkı yenilendi!

Alanya’nın tarihi simgesi olan Alaeddin Keykubat Anıtı ve Parkı’nda yenileme çalışmaları tamamlandı. Yeni görünümü ile göz dolduran park, şehre giren misafirleri selamlarken, eşsiz görselleri ile bölgeye bambaşka bir hava katıyor.

Solotech Savunma Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Solotech Savunma Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ahmet Bertan Nogaylaroğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Beşiktaş, Vişnezade Mahallesi, Profesör Doktor Alaeddin Yavaşça Sokak'ta kuruldu.

amplio Alaeddin Babaoğlu Haberi

amplio Alaeddin Babaoğlu


Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yabancı yatırımcıların da hem mimari hem de kente yatırım anlamında kentsel dönüşüme dahil olması gerektiğini belirterek, "Böylelikle birbirinden farklı fikirler ortaya çıkacaktır ve en pozitif projeler ülkemizin değerleri arasına katılacaktır. Bunu sağlayabilmek için de öncelikle başarılı örneklerin yolunun açılması gerekiyor. Yabancı yatırımcı ne ile karşılaşacağını bilmek, görmek ister" dedi.


AA muhabirine Türkiye’de son zamanlarda dillerden düşmeyen ve şehirlerin çok daha sağlam, kaliteli yapılaşmasını öngören kentsel dönüşüm projelerinin uygulama bazında nasıl ilerlemesi gerektiğine dair değerlendirmede bulunun Babaoğlu, Türkiye’de yeni yeni uygulanmaya başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının dünyada uygulanmış birçok örneği olduğunu belirterek, özellikle Avrupa’da yapılmış ve başarılı olmuş projelerin mercek altına alınması gerektiğini söyledi. 


Babaoğlu, kentsel dönüşüme sadece konut projesi olarak bakılmaması gerektiğini ifade...