03 / 05 / 2024

Anadolu Ajansı kudüs ofisi açıldı

Anadolu Ajansı kudüs ofisi açıldı

Anadolu Ajansı' nın Kudüs ofisi , Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından hizmete açıldı...

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’te 530 yeni illegal konut inşa etme kararı aldı!

İsrail hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa etme kararı aldı.

Doğu Kudüs'teki Filistinli aileler evlerini yitirmekten tedirgin!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve 1948'de evlerinden zorla çıkarılan Filistinli aileler, bölgenin İsrail tarafından boşaltılmasından ve evlerini ikinci kez arkalarında bırakmaktan korkuyor.

İsrail, Kudüs'te Filistinlilere evlerini yıktırdı!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli abi ile kardeşe, ruhsatsız olduğu sebebsiyle evlerini yıktırdı. 

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası açıldı!

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Anadolu Ajansı kudüs ofisi açıldı Haberi

Anadolu Ajansı kudüs ofisi açıldı

Anadolu Ajansı'nın 100. yıl hedefleri doğrultusunda ve yurtdışı operasyonlarını güçlendirme çalışmaları kapsamında Kudüs Ofisi'nin açılışı yapıldı.


Kudüs Ofisi, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından açıldı.


Anadolu Ajansı, 100. Yıl Vizyonu'nda Brüksel merkezli Avrupa ile Amerika, Ortadoğu-Afrika, Asya-Kafkasya ve Asya-Pasifik olmak üzere uluslararası yapılanmasını 5 bölge üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı. 2020 yılı itibarı ile 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA; Türkçe, Arapça, İngilizce, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe ve yakın zamanda başlattığı Fransızca ile yayın dili sayısını 7'ye...