02 / 05 / 2024

anadolu aslanı tesisi

anadolu aslanı tesisi

Sivas'ın Kangal ilçesinde, iri cüsseleriyle "Anadolu aslanı" olarak nitelendirilen Kangal köpeklerinin daha iyi koşullarda yaşatılması ve turizme katkı sağlaması amacıyla tesis kurulacak.

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi Bahçelievler'de Ali Aslan tarafından kuruldu.

Kayseri Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi açıldı! 

Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile hayata geçirilen Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesis veAile Sağlığı Merkezi açıldı.

Bursa Yıldırım'a yeni spor tesisi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi Emirsultan Anadolu Lisesi’ne yeni bir spor tesisi kazandırıyor.

Kangal köpeklerine özel tesis geliyor!

Sivas'ın Kangal ilçesinde, iri cüsseleriyle "Anadolu aslanı" olarak nitelendirilen Kangal köpeklerinin daha iyi koşullarda yaşatılması ve turizme katkı sağlaması amacıyla tesis kurulacak.

Yozgat Kadışehri’ne spor tesisi geliyor!

KADIŞEHRİ ilçesinde, spor tesisi açığının kapatılabilmesi için Kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Köyden kente her yerde spor’ adlı proje mali destek alabilmek amacıya Orta Anadolu Ajansı’na sunuldu.

Boydak Holding'in acı günü! Şerafettin Aslan vefat etti!

Doğu Anadolu Bölge Anabayisi, Garanti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aslan vefat etti. Boydak Holdig taziye ilanı yayınlattı.

İstanbul Anadolu Yakası dev sağlık kompleksleriyle rahatlayacak!

İstanbul’a dev yatırım! İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 17 sağlık tesisi 14 bin çalışanıyla gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen hastaları teknolojik donanımıyla sağlığına kavuşturuyor.

TOKİ Doğu Anadolu'ya 11.3 milyar lira yatırım yaptı!

Türkiye'de son 13 yılda yatırımlara 462,8 milyar lira ayrıldı, bunun yaklaşık dörtte birlik kısmı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edilirken yaşanılan son büyük depremin ardından çehresi yenilenen Van, aslan payında zirveye oturdu.

Manisa Saruhanlı'da eğitim tesisi yapılacak!

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde, Belediyenin tahsis ettiği Saruhan mahallesindeki 12 bin 250 metrekare alana, İmam Hatip Orta Okulu, İmam Hatip Anadolu Lisesi, 200 yataklı öğrenci yurdu ve Cami’nin de içinde bulunduğu dev bir eğitim tesisi yapılacak.

Yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisi yarın açılacak!

Yapımı tamamlanan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 155 eğitim tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle yarın saat 10.30'da Ankara Tevfik İleri Anadolu Lisesinde düzenlenecek törenle açılacak.

Batıçim Batı Anadolu Aydın Umurlu hazır beton tesisi kapatıldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Batıçim Batı Anadolu Aydın Umurlu hazır beton tesisi kapatıldı.

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında su kesintisi var!

İstanbul’da bugünden itibaren su kesintileri başlıyor. Riva’da bulunan Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde bu sabah saatlerinden itibaren iyileştirme çalışmaları başladı. Bu nedenle Anadolu Yakasında; Maltepe, kartal ve Pendik’te su kesintisi olacak.

Batıçim Batı Anadolu Salihli hazır beton tesisini kapattı!

Batıçim Batı Anadolu Çimneto Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Batıçim Batı Anadolu Salihli Hazır Beton Tesisi 'ni kapattı.

anadolu aslanı tesisi Haberi

anadolu aslanı tesisi

İnsanlara yakınlığıyla bilinen, dünya çapında araştırmalara konu edilen Kangal köpeklerinin daha iyi alanda yaşam sürdürmesi, nesillerinin gelecek kuşaklara sağlıklı aktarılması ve turizme katkı sağlaması için çalışma yürütülüyor.


Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Başbuğ tarafından hazırlanan, Orta Anadolu Kalkınma Ajansınca kabul edilen "Kangal Köpeklerinin Turizm Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması ve Turizme Entegrasyonu Projesi" kapsamında, Kangal ilçesinde "5 yıldızlı tesis" kurulacak.


Turizm potansiyeli ortaya çıkarılacak

Yaklaşık 650 bin liralık bütçeyle 10 bin metrekarelik alana bir yılda kurulacak tesiste, Kangal köpeğinin turizm potansiyeli de ortaya çıkarılacak.


Tesiste, hastane, köpek kafesleri, yavrulama kabini, konforlu barınaklar, köpek gezinti alanı, veteriner kliniği, gen araştırma merkezinin yanı sıra ziyaretçiler için mesire, gezi, çocuk oyun alanları ve otopark ile hediyelik eşya dükkanları olacak.


Proje koordinatörü Başbuğ, AA...