16 / 05 / 2024

Anadolu Medeniyetler Müzesi

Anadolu Medeniyetler Müzesi

2000 yılında Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı 17 müze ve ören yeri, çeşitli faaliyetler için isteyenlere kiralanabiliyormuş. Bu müzeler arasında Rumeli Hisarı 40 milyon liradan başlayan fiyatlarla tahsis edilebiliyormuş.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Ağustos'ta açılacak!

Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası ayağına inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hafıza 15 Temmuz Müzesi  Ağustos ayı içinde açılacak.

15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde geri sayım başladı!

İstnbul'un Anadolu Yakası tarafında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde çalışmalar tam ga zdevam ediyor. Açılış için geri sayım başladı...

Payitaht Müzesi Konya’ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını yaşatacak Payitaht Müzesi inşaatında incelemeler yaptı.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Side Su Altı Müzesi açıldı!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine bağlı Side açıklarına kurulan Side Su Altı Müzesi, su altında kurdele kesilerek açıldı. Müzede, Anadolu medeniyetlerini yansıtan 110 heykel bulunuyor.

Türkiye'nin ilk su altı müzesi Side'de açıldı!

Türkiye'nin ilk su altı müzesi Side'de açıldı. Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin sergilendiği müze, Side'nin yaklaşık 1,5 mil açığında, 11, 18 ve 22 metre derinliklerde bulunuyor.

İzmir Medeniyetler Müzesi projesi arazi davasını bekliyor!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de Opera binasını yapmak üzere uygulama projesini, Medeniyetler Müzesi için ise davalık olan Sümerbank arazisiyle ilgili kararı beklediklerini açıkladı

Anadolu Medeniyetler Müzesi Haberi

Anadolu Medeniyetler Müzesi



40 milyona kiralık Hisar


Müze ve ören yerlerinin günlük kirası, tahsis amaçlarına göre 32 - 40 milyon liradan başlıyor.


Ankara AA


    Üzerlerinden geçen yüzyılların ağırlığına karşı ayakta durma savaşı veren tarihi mekanlar, bu özelliklerine rağmen düğün salonlarından bile ucuza kiralanıyor. 

    Binlerce yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tahsis ücreti, gününe ve düzenlenecek faaliyetin türüne göre 100-720 milyon lira arasında değişiyor. 

    Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı 17 müze ve ören yeri, kültürel, bilimsel ve diğer faaliyetler için isteyenlere tahsis edilebiliyor. Bu tarihi mekanlarda resital, konser, tiyatro, sema gösterisi, halk oyunları gösterisi, festival, tören, sergi, kongre, sempozyum, toplantı,...