03 / 05 / 2024

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.



 

Yatırımlarına son sürat devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak Payitaht Müzesi’nin yapımına devam ediyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri birçok önemli projeyle ecdat yadigârı eserlere sahip çıktıklarını dile getirerek yeni projelerle de bu mirasın gelecek nesillere aktarmaya gayret ettiklerini belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Altay, bu projelerin en önemlilerinden biri olan Payitaht Müzesi’nin de böyle bir misyon taşıdığını aktararak müze inşaatının devam ettiğini belirtti.

Payitaht Müzesi’nin 5 bin metrekare alanda hayata geçirileceğini söyleyen Altay, “Müzenin içinde Selçuklu Sultanları Müzesi, sergi alanları, Miryokefalon Savaşı’nın hologram sistemiyle canlandırılacağı panorama bölümü, toplantı salonları bulunuyor. İçinde bulunduğu Kılıçarslan Şehir Meydanı’na ayrı bir anlam katacak olan Payitaht Müzesi, çevresindeki Ali Gav Medresesi ve Konya Sokağı ile şehrin merkezinde yeni bir cazibe alanı olacak” diye konuştu.


Geri Dön