02 / 05 / 2024

Anavarza unesco kültür mirası listesinde Anavarza Antik Kenti

Anavarza unesco kültür mirası listesinde Anavarza Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazılar Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen'in Bilimsel Danışmanlığında 29 Temmuz 2013 tarihinde başlayan kaz çalışmalarında önemli bulgu ve verilere rastlandı...

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'i adını taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Dünya Kültür Mirası listesinde!

Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçelerinin 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillendi. 28 Haziran günü başlayan UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda 38 do

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Uzunköprü Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan tarihi Uzunköprü, geçici Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, UNESCO'ya yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını açıkladı.

Bergama'ya kültür merkezi bekleniyor!

Bergamalılar, ilçenin sadece UNESCO miras listesine girmesinin yeterli olmadığını belirterek, kültür merkezi ve otoparkın bir an önce tamamlanmasını, aynca turisti çekecek yeni tesislerin şehre kazandırılmasını bekliyor.

Efes olmadan UNESCO Kültür Mirası listesi eksik kalır!

Bergama'nın Dünya Kültür Mirası'na girmesinde etkin rol oynayan Yaşagül Ekinci Danışan, Efes için yapılması gerekenleri anlattı. Danışan, Efes'in önemli tarihinden de bahsetti.

Adana'da kültür turizmi canlandırılacak!

Yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunan Adana'da kültür turizmini canlandıracak Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.

Edirne Uzunköprü için UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne başvuru yapılacak!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1444'te ( 15. yüzyılda) yapılan tarihî Uzunköprü 'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi 'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuru yapacak...

Uzun Köprü'nün UNESCO Kültür Mirası'na girmesi için başvuru yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi. Taş köprü 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğine sahip...

Anavarza unesco kültür mirası listesinde Anavarza Antik Kenti Haberi

Anavarza unesco kültür mirası listesinde Anavarza Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazılar Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen'in Bilimsel Danışmanlığında 29 Temmuz 2013 tarihinde başlayan kaz çalışmalarında önemli bulgu ve verilere rastlandı. 


Adana'nın Kozan ilçesi sınırları içerisindeki Dilekkaya Köyü yakınlarında bulunan Anavarza Antik Kenti'nin inanç turizmine kazandırılmasının yanı sına edebiyat ve tıp bilimine de katkılarının olacağı bildirildi. 


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen'in Bilimsel Danışmanlığında 29 Temmuz 2013 tarihinde başlayan kaz çalışmalarında önemli bulgu ve verilere rastlandı. Çalışmalarda "Ala Kapı" olarak bilinen "Zafer Takı" çevresinde yer alan mimariye ait blokların temizlenmesi ve Zafer Takı'nın kuzeyinde yer alan ve kent merkezine doğru kıızey-gıiney doğrultuda uzanan sütunlu ana caddenin temizlik çalışması yapılarak yolun açığa çıkarılması sağlandı. 


"Anavarza edebiyat ve tıp bilimine katkı sağlayacak"...