28 / 04 / 2024

Anavarza'ya Kültür Bakanlığı'ndan ödenek artırımı yapıldı!

Anavarza'ya Kültür Bakanlığı'ndan ödenek artırımı yapıldı!

Kazı çalışmaları bittiğinde Anadolu’nun en büyük antik kenti özelliğini taşıyacak olan Anavarza’ya Kültür Bakanlığı'ndan ödenek artırımı yapıldı.Ödenekleri 3 katına çıkaran Bakanlık, sadece 2015 bütçesi için 1 milyon lira ayırmayı planlıyor.



Adana Kozan’daki Anavarza Antik Kenti'nde kısa bir süre önce incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, buradaki kazılara ayrılacak ödeneklerin artırılacağını söylemişti. Çelik, Ankara'ya dönerdönmez gerekli talimatları verdi ve Anavarza için ayrılan ödenekleri yükseltti. Böylece Bakanlığın, "tarihin ilk duble yolu"nu barındıran Anavarza'da yürütülen çalışmalar için kazıların başladığı 2012 yılından bu yana ayırdığı toplam ödenek miktarı 1 milyon lira oldu. Son olarak bu ödenekleri 3 katına çıkaran Bakanlık, sadece 2015 bütçesi için 1 milyon lira ayırmayı planlıyor. 


Yeni keşifler yolda


Bakanlığın kültür politikasında önceliğinin Anadolu coğrafyasında bulunan medeniyet eserlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Bakan Çelik "Anavarza hem Anadolu tarihi için hem dünya tarihi için çok önemli bir yer. Hocalarımız, Anadolu tarihiyle ilgili yeni keşifler  yapılabileceğini belirtiyor. Anavarza Antik Kenti'ni mümkün olan en kısa sürede eski günlerindeki ihtişamına kavuşturacağız" diye konuştu. 


Akşam


Geri Dön