13 / 05 / 2024

Anavarza ödenekleri

Anavarza ödenekleri

Kazı çalışmaları bittiğinde Anadolu’nun en büyük antik kenti özelliğini taşıyacak olan Anavarza’ya Kültür Bakanlığı'ndan ödenek artırımı yapıldı.Ödenekleri 3 katına çıkaran Bakanlık, sadece 2015 bütçesi için 1 milyon lira ayırmayı planlıyor.

Çalışma Bakanlığı’ndan beklenen haber geldi! Müjde resmen verildi! Haberi alanlar derin bir oh çekti!  

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ve soğuk hava nedeni ile mağdur olan milyonlarca vatandaş için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni bir açıklamada bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işsizlik ödenekleri ile çalışma ödeneklerinin, hesaplara yatırılacağı t

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?

Yeni asgari ücretle beraber geçerli olan işsizlik ödenekleri 1 Temmuz-31 Aralık döneminde verilecek işsizlik ödenekleri, bu dönemde geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanacak.

Yatırımcılar Kanal İstanbul için sağladıkları ödenekleri nasıl geri alabilir?

Av. Devrim Nur Kayabalı, Cumhuriyet Gazetesi'nde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı.

Yarsuvat Turizm, Anavarza Otelcilik'e devredildi!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Yarsuvat Turizm A.Ş.'nin Anavarza Otelcilik A.Ş.'ye devir süreci hakkında açıklama yaptı...

İller Bankası'nın yaptığı ödenekler meclis gündeminde!

İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün temsil, tanıtma ve ağırlama ödenekleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TF Varlık Kiralama 200 milyonluk kira sertifikası sattı!

200 milyon TL nominal değerdeki, 178 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlayan TF Varlık Kiralama, müşteri hesaplarına ödenekleri aktardı...

Çanakkale'de yıkılan binalar Nisan'da inşa edilecek!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde art arda meydana gelen depremler sonrası yıkılan binalar için "Nisan ayı en geç tarihtir. Hasar tespiti tamamlanacak, daha sonra biz gereken kararları alacağız, gereken ödenekleri tahsis edeceğiz" dedi.

Düzce Belediyesi'nde yatırım bütçeleri artırıldı!

2017 Yılı Belediye bütçesiyle birlikte belediye müdürlüklerinin de yıl ödenekleri belirlendi. Buna göre, bütçedeki en yüksek pay 63 Milyon lira Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ilişkin oldu.

Yeni yapılacak camilerde sosyal donatı alanı şart!

Düziçi Cami Denekleri Federasyonu'nun yöneticileri, yeni yapılacak camilerde "sosyal donatı alanı" bulunması gerektiğini söyledi.

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

TSKB, Anavarza Otelcilik'in sermayesinin artırılmasına karar verdi!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Divan Adana için işletme şirketi olarak kurulan ve yüzde 50'sinin kendisine ait olduğu Anavarza Otelcilik sermayesinin nakit olarak 3 milyon 500 bin TL'ye artırılmasına karar verdi

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Adana'da antik dünyanın ilk çift şeritli yolu bulundu!

Adana'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kenti'nde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Anavarza ödenekleri Haberi

Anavarza ödenekleri

Adana Kozan’daki Anavarza Antik Kenti'nde kısa bir süre önce incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, buradaki kazılara ayrılacak ödeneklerin artırılacağını söylemişti. Çelik, Ankara'ya dönerdönmez gerekli talimatları verdi ve Anavarza için ayrılan ödenekleri yükseltti. Böylece Bakanlığın, "tarihin ilk duble yolu"nu barındıran Anavarza'da yürütülen çalışmalar için kazıların başladığı 2012 yılından bu yana ayırdığı toplam ödenek miktarı 1 milyon lira oldu. Son olarak bu ödenekleri 3 katına çıkaran Bakanlık, sadece 2015 bütçesi için 1 milyon lira ayırmayı planlıyor. 


Yeni keşifler yolda


Bakanlığın kültür politikasında önceliğinin Anadolu coğrafyasında bulunan medeniyet eserlerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Bakan Çelik "Anavarza hem Anadolu tarihi için hem dünya tarihi için çok önemli bir yer. Hocalarımız, Anadolu tarihiyle ilgili yeni keşifler  yapılabileceğini belirtiyor. Anavarza Antik Kenti'ni mümkün...