29 / 04 / 2024

Ani Harabeleri kazı evi

Ani Harabeleri kazı evi

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay: ''Ani'deki eksikliğimiz bir kazı evinin olmamasıydı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm ve İşletme bütçesine inşallah koydurduk. 2013-2014 yılında kazı evini de yapacağız''

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Kars Ani Harabeleri'nde kazı çalışmasına başlandı!

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Ani Ören Yeri'nde bu yıl ki alan kazıları tamamlandı!

Kars ile Ermenistan sınırında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için "dünya kenti" olarak nitelendirilen Ani Ören Yeri'nde bu yıl ki alan kazılarının tamamlandığı bildirildi.

Ani Ören Yeri'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani Ören Yeri'nde restorasyon ve kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Ani, sahip olduğu zenginliklerle turizme kazandırılıyor...

Ani Ören Yeri'nde restorasyon çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Ani Ören Yeri'nde restorasyon ve kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Mardin Dara'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Antik Dara Harabeleri'nde 27 yıldan beri kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Dara'daki kazı çalışmalarında şu ana kadar 200'ün üzerinde taşınabilir kültür varlığı bulunduğunu söyledi.

Ani Ören Yeri'nde kazı çalışmaları başladı!

Kars ile Ermenistan sınırı arasında yer alan ve birçok medeniyete ait yapıları üzerinde barındırdığı için "dinler şehri" olarak adlandırılan Ani Ören Yeri'nde kazı çalışmaları başladı

Dara Harabeleri'nde kazılar başlıyor!

‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Dara Harabeleri’ndeki kazılar başlıyor. Harabeleri dünya turizmine kazandırmak istediklerini belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Toprağın altında saklı tarih gün yüzüne çıkarılmalı.” diyor.

Taksim Cumhuriyet Caddesi’nde dalış tünelindeki kazı durduruldu!

Taksim Cumhuriyet Caddesi’ndeki dalış tüneli kazısı sırasında ortaya çıkan tarihi yapının etrafındaki kazı çalışması şimdilik durduruldu

Tarlabaşı - Harbiye tünel kazısında tarihi su kanalı bulundu!

Tarlabaşı - Harbiye tüneli kazı çalışmaları sırasında, tarihi su kanalı bulundu. Tarihi kalıntı için İstanbul Arkeoloji Müzesi inceleme başlattı..

İzmir Ticaret Odası Agora kazılarına destek verdi!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, "Kaz kaza bildiğin kadar. Biz her zaman destek olacağız" dedi

Ani Harabeleri kazı evi Haberi

Ani Harabeleri kazı evi

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, ''Ani'deki eksikliğimiz bir kazı evinin olmamasıydı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm ve İşletme bütçesine inşallah koydurduk. 2013-2014 yılında kazı evini de yapacağız'' dedi. 

     Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ani Harabeleri'nin Kars'a 42 kilometre uzaklıktaki Arpaçay Nehri'nin batı yakasında, Ermenistan-Türkiye sınırını ayıran volkanik tül tabakası üzerine kurulan bir Orta Çağ şehri olduğunu anlattı. 

     Ani Harabeleri'nde yerleşimin MÖ 5000'li yıllara dayandığını ifade eden Doğanay, ''Biz Ani'den bir dünya şehri olarak bahsediyoruz. Ani bir kara İpek Yolu kentiydi, ticaret kentiydi ve önemi de buradan kaynaklanıyor. Ani, Kafkaslar'dan Anadolu'ya girişteki ilk kentimiz. Ani Ören Yeri'nde yerleşim 3 safhada, MÖ 5000'lerde, MS 964'lerde ve 978 ve 989 yılları arasında olmuştur. 961-1045 yılları arasında Bagrat hanedanından...