05 / 05 / 2024

ANİMDER

ANİMDER

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı; "Ankara'da, alt gelir gurubuna yönelik, konut açığı oluşmakta" şeklinde ifadelerde bulundu.

Partilerin seçim vaatlerine Müteahhitlik Hizmet Yasası eklenmeli!

27 AB ülkesinde toplam 80 bin Müteahhit varken, Türkiye'de 300 bini aşkın müteahhittin olması ve her geçen gün bu sayının artması, Türkiye’de Müteahhit enflasyonu olduğunu göstermektedir. Siyasi partiler, bu sorunu fark etmelidir.

Metin Anıl: Ekonominin lokomotifi inşaat!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Sadık Gülerer ile birlikte İnegöl Müteahhitler Derneği'ne (İMDER) iade-i ziyarette bulundu.

Ömer Baki Yazıcı: Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, başkentte yeni yapılan konut projelerinin üst gelir grubuna hitap ettiğini belirtti.

İnşaat sektöründe kriz çıkmasını isteyenler var!

ANİMDER Başkanı Ömer Baki Yazıcı, bazı kesimlerin secim öncesi konut satışlarında durgunluğu, kriz söylemine çevirmek için kamuoyu oluşturmaya çalıştığını belirterek, bu tür söylemlerden uzak durulmasını istedi.

Ömer Baki Yazıcı: İnşaatta kriz isteyenler var!

ANKARA İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, "Bazı kesimler, seçim öncesi konut satışlarında durgunluk yaşanmasını, kriz söylemine çevirmek için, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor" dedi.

Seçim öncesi konut alanlar büyük kar elde ettiklerini görecek!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı konut sektöründe seçim öncesi ve seçim sonrası dönemi değerlendirdi..

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak isteyenlere fırsat zamanı!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti.

Müteahhitlik hizmet kanunu bir an önce yasalaşmalı!

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın, "Müteahhitlik hizmet kanununun bir an önce yasalaşarak bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır" dedi.

TMMOB Mimarlar Odası'ndan Erdoğan Bayraktar'a yanıt!

Mimarlar Odası'ndan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a cevap verdi

Ahmet Karacığan, Konya'da kira geliri vergisinde ilk sırada!

Konya'da kira geliri rekortmenlerinde ilk sırayı Ahmet Karacığan aldı

Recep Tayyip Erdoğan AVM'leri rahatlattı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü İstanbul'da yaptığı açıklamalar testil sektöründekini üzerken, perakende sektörünün yüzünü güldürdü

Tayyip Erdoğan: Bakkallar AVM'lerin bayiisi gibi çalışsın

Başbakan Tayyip Erdoğan, TESK öncülüğünde bakkalların ortak tedarik merkezleri oluşturabileceğini söyledi

Mimar Sinan Kayseri'de anılıyor

Mimar Sinan, doğum yeri Kayseri'de yaklaşık 1 hafta sürecek çeşitli etkinliklerle anılacak

Doğan Kasadol Ulus'taki villasını ihbar etti

İşadamı Doğan Kasadolu İstanbul Ulus'ta Boğaz'a nazır Naciye Sultan Sitesi'ndeki dairesini İBB Bağaziçi İmar Müdürlüğü'ne ihbar etti

ANİMDER Haberi

ANİMDER

Ankara'da özellikle son yıllarda, yeni yapılan konut projelerinin, üst gelir gurubuna yönelik olduğu dikkati çekmektedir. Ancak önümüzdeki yıllarda, Ankara'da, sabit ve alt gelir gurubuna yönelik, ciddi bir konut açığı olacağını öngörmekteyiz. Bunun nedeni; arsa maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Bu yüzden yüklenici firmalar, maliyet esaslarını dikkate alarak, lüks konut üretmek zorunda kalmaktadır.

Bunun, önümüzdeki yıllarda, bir takım sosyo-ekonomik sorunlara yol açacağını tahmin ediyoruz. Bunlardan en önemlisi, eski konutların, yüksek kira bedelleri olacaktır. Sabit ve alt gelir gurubu olan vatandaşlarımız, uygun fiyatlı konut kiralamada zorlanacaktır. Önümüzdeki yıllarda kamuoyunun gündemine geleceğine öngördüğümüz bu sorunu çözmek için, TOKİ ve Yerel yönetimleri, alt yapısı hazırlanmış toplu konut projelerine yönelik, uygun fiyatlı arsa üretmeye çağırıyoruz.


Ömer Baki Yazıcı

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER)...