18 / 05 / 2024

anıtkabir tarihçesi

anıtkabir tarihçesi

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra naaşı geçici olarak Etnografya Müzesi'ne defnedilmişti. Uygun bir anıt yeri aranmasına hemen başlandı ve Ankara'nın kente egemen bir tepesi olan Rasattepe uygun görüldü....

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede kesin tarih belli oldu! Hemen hesapları kontrol edin!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği 5 bin liralık ikramiye çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İkramiyelerin yatırılacağı tarih belli oldu.

Son dakika! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede tarih resmen açıklandı! 

Çalışan emeklilere de verilmesine karar verilen 5 bin TL'lik ikramiyeye dair ödeme tarihi netleşti. İşte ikramiyelerin yatacağı o tarih...

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Melikgazi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 dükkanı kiraya verecek. Söz konusu ihale 7 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli zam oranı göründü! Tarih belli oldu! Emekliler hemen bakın

Milyonlarca emeklinin beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi.  Emekli zam oranı göründü! Tarih belli oldu! Emekliler hemen bakın.

SON DAKİKA: Malatya ve Adıyaman'da peş peşe deprem oldu! Az önce deprem mi oldu? Son depremler!

Son dakika: Malatya ve Adıyaman'da hafif şiddette depremler meydana geldi. Malatya'nın Doğanşehir ilçesi ile Adıyaman'ın Sincik ilçesinde gerçekleşen depremler birbirine benze özellikler gösterdi.

22 TL'yi aşan Euronun füze gibi fırlayacağı tarih belli oldu! O rakam göründü!

Euro/TL bugün 22,27 seviyesine gelerek ilk kez 22 TL'yi geçti. Peki euro yükselmeye devam edecek mi? 22 TL'yi aşan Euronun füze gibi fırlayacağı tarih belli oldu! O rakam göründü!

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler devam ederken, memur ve emeklilerin beklediği toplu sözleşmede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Tarih resmen belli oldu! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 dükkan 10 yıllığına kiraya verilecek! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yer alan 7 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, memura yeni zam açıklayacak” diyen, ünlü gazeteci hem tarih hem oran verdi!

Memura yapılan yüzde 30’lu zammın ardından yeni bir iddia gündeme geldi. Ünlü gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlara ek bir zam daha yapacağını iddia etti hatta tarih bile verdi!

Bitcoin'de 2018 havası!

Bitcoin’de 2018 benzerliği yaşanıyor. Tarih gerçekten de tekerrür ediyor. Öncekilerden daha kötü değil! İşte ayrıntılar...

anıtkabir tarihçesi Haberi

anıtkabir tarihçesi


Anıtkabir'in Tarihi!


Atatürk bir devri açıp yeni bir düzeni getirdikten sonra 10 Kasım 1938'de öldüğünde, geçici olarak Etnografya Müzesi'ne defnedildi. Uygun bir anıt yeri aranmasına hemen başlandı ve Ankara'nın kente egemen bir tepesi olan Rasattepe uygun görüldü. Anıtkabir'in projesi bir yarışmayla belirlendi. Bu amaçla açılan yarışmada Emin Onat ve Orhan Arda'nın projesi başarılı görülerek uygulanmasına karar verildi.


Anıtkabir bugünkü adı Anıttepe olan yerde 15 bin metrekarelik bir alanda yapıldı. Yapımında Çankırı'nın açık sarı ve gri travertenleri kullanıldı.


Anıtkabir bütün Türklerin sevgisinin, saygısının bütünleştiği bir simgedir. Başlangıç noktasındaki İstiklal ve Hürriyet Kulelerinden, iki yanında Hüseyin Özkan'ın 24 Hitit aslanının yer aldığı Aslanlı Yoldan, Mehmetçik, Müdafaa-i Hukuk, Cumhuriyet, Zafer, İnkılap, Misak-ı Milli, Barış ve 23 Nisan kulelerinin çepeçevre sarmaladığı Zafer Alanı'na kadar her nokta,...