21 / 05 / 2024

Ankapark aoçye verilecek mi

Ankapark aoçye verilecek mi

Mimarlar Odası, Atatürk Orman Çiftliği arazilerindeki planlarla ilgili üst üste kazandığı davaların ardından, kamu düzeninin hukuka uygun işlemesi için fikri takip süreci yaptı ve kurumları görevlerini yapmaya davet etti.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

4 milyon TL'ye kadar destek verilecek! Resmi Gazete’de açıklandı! Kredi ve faizler...

İhracatta sürdürülebilir bir artış sağlamak için, 4 milyon TL'ye kadar destek verilecek! İhracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.

Altınlarını TL'ye çevirenlere destek verilecek!

Altınlarını TL'ye çeviren vatandaşlar için verilecek destekle ilgili tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Medipol Üniversitesi'ne tahsis edilen alan AOÇ’ye ait çıktı!

Ankara’da Medipol Üniversitesi'ne verilen alanla ilgili detaylar belli oldu. Bilirkişi, Ankara’da Medipol Üniversitesi’ne verilen alanın Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olduğuna karar verdi.

AYM’den AOÇ’ye yapılaşma izni!

Anayasa Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin Kanun Hükmünde Kararname ile yapılaşmaya açılmasının iptal edilmesine CHP tarafından yapılan başvuruyu reddetti.

AOÇ'ye 15 Temmuz müzesi ve otopark yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılması planlanan “15 Temmuz müzesi ve otopark” projesi için 61 bin metrekare alan imara açıldı.

Ankapark, AOÇ'ye iade edilmeli!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankapark alanı oyuncaklardan arındırılarak AOÇ'ye iade edilmeli" dedi...

Ankara Büyükşehir'den AOÇ’ye spor tesisi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftiliği'nde yer alan 131 bin 424 metrekarelik bir alanda spor tesisleri yaparak, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edecek

Ankapark ve Külliye’ye 5 mahkemeden onay!

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.

Ali Ağaoğlu, lüks yatını Petek Ertüre'ye tahsis etti!

Ali Ağaoğlu’ndan Ali Ege adında bir oğlu olan Petek Ertüre, iş adamının lüks yatında görüntülendi. Lüks yatını Ertüre’ye tahsis eden Ağaoğlu’nun işleri nedeniyle İstanbul’da olduğu öğrenildi.

Görele, Tirebolu ve Espiye içme suyu projesi için dev adım!

Gelevera Deresi'nden arıtma ile birlikte Görele, Tirebolu ve Espiye’ye verilecek olan temiz ve ucuz içme suyu projesi için dev adım atıldı.

Ankapark'ın yeşillendirme çalışmaları ne zaman bitecek?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen Avrupa’nın en büyük tema parkı olan ANKAPARK’ta yeşillendirme çalışmaları sürüyor.

Gaziantep İpek Yolu dönüşüm projesi TOKİ'ye verilecek!

Yaklaşık 10 yıl önce başlayan ancak çok yavaş ilerleyen ‘İpek Yolu kentsel dönüşüm’ projesinde yeni bir safhaya geçildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bölgeyi TOKİ’ye vereceklerini kaydetti.

Ankapark aoçye verilecek mi Haberi

Ankapark aoçye verilecek mi

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği alanları ile ilgili ana planda mahkemenin verdiği iptal kararı , Ankapark’da ki iptal kararları sonucunda, Büyükşehir Belediyesi kanuna aykırı işlem yapmaktadır.2006 yılında çıkartılan kanun gereği, intifa hakkı tesis edilen AOÇ arazilerini derhal AOÇ’ye iade etmelidir” dedi.


2006 yılında AOÇ kanuna ek madde koyularak AOÇ arazilerinde plan yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilirken bu yetki sınırsız ve şartsız değildi diyen Candan şöyle devam etti ” 5524 sayılı kanunla AOÇ arazilerinde plan yapma yetkisi verildiğinde, AOÇ arazilerinin bir bölümü yol, yeraltı hizmetleri gibi kamu yararı hizmetinin gereklilikleri dikkate alınarak, imar planlarına uygun olmak şartı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine, bedelsiz intifa hakkı tesisi edilir demişti. Şu anda...