01 / 05 / 2024

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.



Yıllardır bakımsızlıktan dolayı harap durumda olan Yukarı Ulaşlı tarihi hamamda Gölcük Belediyesi tarafından eski ihtişamına kavuşması için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Resmi ilan sitesi olan İlangov'tr'de kiralık ilanı açıklandı. 

300 TL'YE KİRAYA VERİLECEK!

Enkocaeli.com'da yer alan habere göre; Harap halde olan hamam aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmesine büyük bir özen gösterilirken, bölge turizmine katkı sağlaması amacıyla Gölcük Belediyesi tarafından kiraya verilecek.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL ye kiraya verilecek!

1 YILLIK PEŞİN İSTENİYOR!

Yukarı Ulaşlı tarihi hamamının kiralık ihale tarihi 12 Aralık Salı günü saat 15.00’te belediye encümen salonunda yapılacak. İhale için geçici teminat bedeli 108 Türk Lirası, tarihi hamamın aylık muhammen kiralama bedeli 300 Türk Lirası olarak belirlendi. Kira bedeli 1 yıllık peşin olarak tahsil edilecek.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL ye kiraya verilecek!

HORHOR HAMAMI 29 MİLYON LİRAYA SATILDI!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı ise 2 sene önce 29 milyon TL'ye satılmıştı.

İstanbul'n Fatih ilçesinde yer alan Horhor Hamamı için satış kararı almış, - 1562 senesinde  Has Odabaşı Behruz Ağa tarafından inşa edilen Horhor Hamamı hisse sahipleri tarafından 29 milyon TL'ye satışa çıkarılmıştı. 

638 metrekarelik arsada yer alan hamam 558 metrekare büyüklükte, söz konusuhamam  Tescilli Anıt Eser olduğu için, 1. derecede Koruma Bölgesinde bulunuyor. Aynı arsada yer alan 80 metrekarelik alan da konut olarak kullanılıyor. 

Hamamın 4. nesil hisse sahibi Turgay Kurt, hamamın neden satımak istediklerini şu şekilde açıkladı:  Kurt, "Hamam 1917 yılından beri bizim ailemizde ve bu hamamı dedemin annesi satın almış. Dedemden de 4 erkek çocuğuna geçmiş. Büyüklerimiz tarafından işletilerek bu günlere kadar geldi.

Mevcut şartlarda 4 ailenin 22 tane hissedarı var. Bir sonraki jenerasyona geçtiğinde yaklaşık 22 kişilik ortak sayısı 69’lara çıkacak. Bunu satıp bizden sonrakilerin böyle bir sorumluluğa girmesini istemediğimiz için satmak istiyoruz" demişti. 

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Geri Dön