05 / 05 / 2024

Ankapark projesi iptalmi

Ankapark projesi iptalmi

Danıştay 14. Dairesi, AOÇ arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

Ankapark projesine ilişkin 12 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankapark projesi çalışmalarına ve projeye ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.

Ankapark EXPO'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da bugün başlayan ve 6 ay boyunca açık olacak Antalya EXPO 2016’da, en büyük projesi olan ve yapımı devam eden Ankapark'ı, tüm dünyaya tanıtacak.

Ankapark EXPO yolcusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 ay boyunca ziyaretçileri kabul edecek olan "Antalya EXPO 2016"ya katılıyor. Ankapark dinozorları ve oyuncaklarıyla, prestij projesi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni temsil edecek.

Ankapark maketine EMITT 2016'da yoğun ilgi!

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT 2016 Turizm Fuarı'nda yer alan “Ankara” standında, Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli turizm projesi ANKAPARK'ın maketi, tüm ilgiyi üzerine çekiyor...

Atatürk Orman Çiftliği arazisi davası reddedildi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ankapark Projesi'nin, Atatürk'ün Vasiyetine uygun olmadığı gerekçesiyle TMMOB'a bağlı 4 odanın açtığı davayı mahkeme reddetti.

Ankapark projesi iptal edildi mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay 14. Dairesi'nin aldığı Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı'na ilişkin iptal kararının planla ilgisi olmadığını ve Ankapark'ta çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ankara'daki Ankapark Projesi danıştay tarafından durduruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Ankara Ankapark ne zaman açılacak?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark inşaatından son fotoğraflar...

Ankapark 2015 sonuna yetişecek mi?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark'tan son fotoğraflar...

Başkent'te Odalar adliyede ifade verdi!

Gökçek’in, Ankapark projesi ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası yetkilileri ifade verdi.

Ankapark projesi iptalmi Haberi

Ankapark projesi iptalmi

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, "yenileme alanı" ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın "metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan" niteliği taşıdığı ifade edilen...