29 / 07 / 2024

ankara adliyesinin tadilat ihalesine açılan soruşturma

ankara adliyesinin tadilat ihalesine açılan soruşturma

Ankara Adliye Sarayı’nın 2 milyon lira bedelli tadilat ihalesi ile yıllık 120 bin liraya kiraya verilen kafeterya-çay ocakları ihalesi soruşturma konusu oldu. Gizli yürütülen soruşturmayı, Başsavcı Fethi Şimşek doğruladı....

Pendik 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Çınardere, Yayalar, Velibaba, Ertuğrul Gazi, Ankara Caddesi, Yenişehir, Çamlık, Güzelyalı, Şeyhli, D-100 Karayolu, Kurtköy 3961 ada, 41 parsel ve Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı as

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Ankara Akyurt'un her mahallesine konak inşa edilecek!

Ankara Akyurt Belediyesi tarafından Saracalar ve Kızık’ta inşa edilen mahalle konaklarının yapımı hızla sürerken, bazı mahallelerde ise tadilat çalışmaları ise hala devam ediyor.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

Pendik Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı yolu arasındaki plan tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Grand Ankara Oteli'nin kapasitesi artırılıyor!

Ankara Çankaya'daki Grand Ankara Oteli'nin kapasitesinin artırılması planlanıyor. Tadilat projesi ile otel odası sayısı 215'ten 439'a yükselecek..

Merkez Ankara'daki bağımsız bölüm sayısı 3 bin 60 oldu!

Emlak Konut GYO imzası ile yükselen Merkez Ankara projesindeki konut sayısı 1425, ticari ünite sayısı 1635 olacak şekilde toplam 3060 adet bağımsız bölüm için tadilat yapı ruhsatı alındı.

Türk Kızılayı'ndan Ankara'da bina tadilat ihalesi 11 Ekim'de!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Etimesgut İlçesi'nde Gayrimenkul İşletme ve Değerlendirme Faaliyet Alanı Koordinatörlüğü binasının tadilat ve onarımı için ihale düzenliyor...

Pendik TEM bağlantı yolu imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası itirazlara ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Pendik Ankara Caddesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı 20 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Ankara Bağlıca gayrimenkulün yeni gözdesi oldu!

Ankara Etimesgut Bağlıca Mahallesi son yıllarda büyük gelişme gösterdi. Emlakçılar, “11 askeri birlik, 3 üniversite, Ankara Batı Adliyesinin bulunduğu Bağlıca Mahallesi son dönemlerde gitgide değer kazanıyor.“dedi.

Ankara Operet Sahnesi'nin tadilatı mecliste konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Ankara Operet Sahnesi'nin tadilatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bilgehan sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ankara Sanayi Odası Teknopark'ta tadilat yaptırılacak!

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, ASO Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi binasının tadilatı yaptırılacak. İhaleye son başvuru tarihi 18 Temmuz 2016 olarak belirlendi.

ankara adliyesinin tadilat ihalesine açılan soruşturma Haberi

ankara adliyesinin tadilat ihalesine açılan soruşturma


İHALELER ile ilgili soruşturma, ihbarlar üzerine başladı. Başsavcı Fethi Şimşek, iddiaların araştırılması için talimat vererek memur suçları savcılığını görevlendirdi. Normalde, başlatıldığı an Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı (UYAP) sistemine girilmesi gereken soruşturma, adli personel sözkonusu olduğu için gizli yapıldı. Başsavcı Şimşek de, “İçimizde yürütülen bir soruşturma, ayrıntı veremem” diyor. Ancak başsavcılık kaynaklarına göre soruşturma, ihalede imzası olan başsavcı vekilinden ihaleyi yapan birimlerdeki müdür ve memurlar ile ihaleyi kazanan firma yetkililerine kadar kapsamlı şekilde yürütülüyor.


MECLiS GÜNDEMiNE GELMiŞTi

İhale ile ilgili iddiaları, bir süre önce CHP’li  Hüseyin Aygün de gündeme getirmişti. Aygün, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle kapsamlı bir soru önergesi verdi. Adliye binasındaki tadilat, kafeteryaların işletilmesi ve malzeme alımına ilişkin sorular yöneltirken, ihalelerin hangi koşullarda, hangi firmalara verildiğinin açıklanmasını istedi....