23 / 07 / 2024

ankara anıt tören

ankara anıt tören

Türkiye Genç Boşnaklar Derneği, Keçiören Belediyesi'nden de destek alarak 8372 Srebresnitsa Ayakkabı Anıtı temelini Aliya İzzetbegoç Parkı'nda attı

1915 Çanakkale Köprüsünün kuleleri Erdoğan’ın bağlanacağı tören ile tamamlanacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile bağlanacağı tören ile köprünün kuleleri tamamlanacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Ankara muhtarlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini ifade etti...

Ankara 15 Temmuz Şehitler Anıtı pazar günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda incelemelerde bulundu.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

Yalova'da Japon mühendis anısına anıt yaptırıldı!

Görev aldığı İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Projesi'nde halatın kopmasından kendini sorumlu tutan ve bir süre sonra ölü bulunan Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıt 16 Eylül'de açılacak.

Malatya Ozan Anıtı neden restore edilmiyor?

Darende ilçesinde bulunan tarihi Ozan Anıtı, restore edilmemesi durumunda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Bölge halkı, Ozan kanyonunu görmeye gelenlerin, Ozan Anıtı’nı da görmeleri için restorasyonun yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Bingöl Kent Anıtı restore edildi!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Düzağaç Kavşağı'ndaki Kent Anıtı'nın bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Ankara projesi tüketici davaları sonuçlandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme maddeleri yayınlamıştır.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme bilgilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncel bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Ankara - Ankara Projesi tüketici davası sonuçlandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Ankara - Ankara Projesi tüketici davasında şirket lehine karar verildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten yapılan açıklama şöyle...

ankara anıt tören Haberi

ankara anıt tören



Srebresnitsa Ayakkabı Anıtı temel atma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna-Hersek Büyükelçilik Müsteşarı Sabri Subaşı, Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo katılırken Srebrenitsa'da hayatını kaybetmiş 8 bin 372 kişiyi hatırlatacak olan anıtta Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve birçok sanatçının da ayakkabısı yer aldı.


Dernek Başkanı Kezo, ayakkabıları hem bir eylemin hem de bir hüznün sembolü olarak nitelendirdi. Katliamın 17. yıldönümü vesilesiyle Bosnalıların savaşta yıkılan evleri de onarılacak. 'Mavi Kelebek' ismi verilecek evlerin onarımı için para toplamak isteyen Bosnalı kadınlar, elleri ile yaptıkları çiçekleri dün Ankara'da satışa sundu.


Temel atma töreninde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna dramının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin her zaman Boşnak halkının acısını paylaştığını dile getirdi. Ak, vatandaşlara, Bosnalı...