04 / 05 / 2024

ankara çankayadaki gecekondular yıkılıyormu

ankara çankayadaki gecekondular yıkılıyormu

Çankaya'da belediye ve vatandaş işbirliği gecekonduların bir bir yıkılmasını sağlıyor.

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı yapılaşmaya katkı sunarken yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Bölge okul alanları ve yeni park yapımına ayrılıyor.

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Dikmen Vadisi bölgesinde 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların yıkımına başlandı. Mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Çankaya'da 4 ayda 146 bina yıkıldı!

Ankara Çankaya Belediyesi, bölgedeki harap ve metruk haldeki gecekonduları yıkıyor. 2017'nin ilk 4 ayında 146 binanın yıkımı gerçekleşti.

Ankara Mamak'ta gecekondular modern yapılara dönüşüyor!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor. 11 etaplı projede gecekondular modern bir yapıya haline dönüşüyor.

Ankara'daki dönüşümde gecekondu sahipleri mağdur olmayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belgesi olmayan gecekonduların enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyecek. Gecekondu sahiplerine taksitle ev alma imkanı sunulacak.

Ankara Altındağ'daki gecekondular yıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Hıdırlıktepe semtinde bulunan, belediye ve hak sahiplerinin dönüşüm konusunda anlaşmaya vardığı yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

Ankara Altındağ Gültepe Mahallesi'nde gecekondular yıkılıyor. Yolları açılan, modern tesisleri ve konutlarıyla bambaşka bir görünüme kavuşan Gültepe Mahallesi’nde yüzme havuzu ve spor tesisi, anaokulu ve kültür merkezi de açılış için gün sayıyor.

Ankara Çankaya'da 174 gecekondu yıkıldı!

Ankara'da var olan gecekonduları yıkan, kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Çankaya Belediyesi, 2016 yılının ilk yarısında 174 gecekonduyu yıktı. Sahipsiz ve boş gecekondular araştırılmaya devam ediliyor.

Ankara Altındağ ve Mamak'ta kentsel dönüşüm sorunu!

Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde kentsel dönüşüm için yıkılan gecekonduların enkazı hâlâ duruyor. Boşaltılan bazı evlere Suriyeli mülteciler yerleşti.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar sürüyor!

Başkent’te 1940’lı yıllardan itibaren başlayan ve 2 binli yıllara kadar sayıları on binleri aşan gecekondular ve riskli yapılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortadan kaldırılıyor.

Ankara, 20 yılda yaşanan kentsel değişimle fark yaratıyor!

90'lı yılların başında patlayan çöplükleri, gecekonduları, hava kirliliği ve su sorunları ile adeta bir kasabayı andıran Ankara, 20 yılda yaşanan değişimle "Başkent şimdi başkent oldu" dedirtiyor

Çankaya'da gecekondular yıkılıyor!

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın yıllardır en büyük yapılaşma sorunu olan gecekonduları temizlemek için kolları sıvadı. Belediye ekipleri yıkılacak derecede tehlikeli hale gelen bin gecekonduyu kayıt altına aldı.

Çankaya'da gecekonduların yerine konut projesi mi yapılacak?

Ankara Çankaya Belediyesi ağustos ayında Cevizlidere Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm mağduru atık ve kağıt toplama emekçilerinin barındığı gecekonduların lüks konut projesi yapılacağı için yıkıldığı iddia edildi...

ankara çankayadaki gecekondular yıkılıyormu Haberi

ankara çankayadaki gecekondular yıkılıyormu

Çankaya Belediyesi, Temmuz ayı içerisinde vatandaşların talebi üzerine 34 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. 13 farklı ekiple Çankaya ilçesinin tüm sınırlarında rutin kontroller yapan ekipler, hem kendi tespit ettikleri kaçak yapıların yıkımına hem de vatandaşların talebine istinaden gecekondu yıkımına devam ediyor. Halkın can güvenliği başta olmak üzere sağlıklı bir kent yaşamı için her türlü kaçak yapılaşmanın önüne geçmeye çalışan Çankaya Belediyesi, mahalle muhtarları ile de koordineli bir şekilde çalışıyor. Temmuz ayı içerisinde 20 farklı mahalle muhtarıyla iletişime geçen ekipler, 30 gecekonduyu yıktı. 

Belediye ekipleri, 3194 Sayılı m ar Yasası gereğince de imar planına uymayan 26 yapıda yıkım gerçekleştirdi. Belediye, gecekondu alanlarının özellikle madde bağımlıları ve katı atık toplayıcıları tarafından işgal edilmesinin önüne geçmek için projeli inşaat başlayana kadar yıkımı moloz halinde bırakıyor. 



68...