29 / 04 / 2024

ankara çevre ve şehircilik bakanlığı

ankara çevre ve şehircilik bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başkentin merkezinde, Devlet Mahallesi (Saraçoğlu) için kampanya başlattı. Bakanlık, mahalleyi Başkentin cazibe merkezi yapacak proje için Ankaralılara fikir ve önerileri topluyor...

Emlakta kasko isteyen inşaatçılar Ankara'ya çıkarma yapacak!

'Taslakta konuta uygun bir madde bile yok. Hep tencere, tava, buzdolabı gibi taşınabilir mallar üzerine kurulmuş' diyen inşaatçılar. 'Konut yasası isteğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çıkmaya hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Malatya, Şırnak, Hakkari ve Van'ın bazı ilçelerde atıl durumda bulunan 181 arsayı satıyor.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 27.2 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören ve Altındağ ilçelerinde yer alan 9 gayrimenkulü 27 milyon 204 bin 200 TL'ye satıyor...

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 96 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören, Akyurt, Kahramankazan, Çubuk, Altındağ, Mamak, Kalecik ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 96 gayrimenkulü satıyor...

Ali Vedat Çiftçi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki görevinden alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi görevden alındı. 

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kanal Ankara projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesi 7 bölümden oluşacak...

Çevre ve Şehircilik'in eski 8 çalışanı hakkında gözaltı kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ihraç edilen 8 personeli hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı..

Çevre ve Şehircilik'ten Çankaya'da 109 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya Lodumu'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut + ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 109 milyon TL olarak belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 9 kişiye FETÖ operasyonu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan çoğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli 9 kişi tutuklandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Çankaya Anıttepe'de ihale!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çankaya Anıttepe Mahallesi 5470 ada 3 nolu parseldeki arsa paylarını, anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık arttırma usulü ile satacak.

Fi-KENTDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla görüşecek!

Fi-KENTDER ' 'Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey ile ilerleyen günlerde Ankara'da Makamında bir görüşme gerçekleştirecek...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “İl Müdürleri Toplantısı” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Teşkilatı Yöneticileri , Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri katılımıyla 13-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.

Ender Vardar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan istifa etti!

Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Ender Vardar Aydın'dan MHP Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa eden bürokratlar arasında yer aldı. Vardar son gün mesai bitimine az bir zaman kala Çevre ve Şehricilik Bakanlığındaki görevinden istifa etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat ustası eğitimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda yapı sektöründe bulunan işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak için Ankara'da, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” eğitim ve belgelendirmesi yapılacak.

ankara çevre ve şehircilik bakanlığı Haberi

ankara çevre ve şehircilik bakanlığı

Ankara’nın ilk toplu konut projelerinden biri olana Saraçoğlu Mahallesi’nin halka açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık hazırladığı “Ankara’nın tarihi mirasının yaşatılarak korunması, marka değerinin artırılması için fikirlerinle sen de bize katıl” duyuruları ile mahallenin yeniden şekillenmesi için Ankaralılardan destek arayacak. Ankaralılardan gelen proje, fikir ve önerileri oluşturacakları heyetle inceleyecek olan Bakanlık daha sonra Saraçoğlu Mahallesi için son kararı verecek.


Vatandaşın Kullanımına Açılacak


Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli alan ilan edilen bölge çocuk oyun evleri, restorasyon, müze ve sosyal donatı alanları ile vatandaşın kullanımına açılması planlanıyor. Bakanlık, bölgedeki tarihi binaları aslına uygun şekilde restore ederek taşıyıcı sistemlerini güçlendirdikten sonra yeniden tasarlayacak. Tarihi statüleri bulunmayan, sonradan yapılan binaların da yıkılarak, bu alanların meydan olarak düzenlenmesi öngörülüyor.


-Devlet Mahallesi


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk "toplu...