28 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Malatya, Şırnak, Hakkari ve Van'ın bazı ilçelerde atıl durumda bulunan 181 arsayı satıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; müzayedede açık artırmayle Ankara Kahramankazan'da 4, İstanbul Çekmeköy,  İzmir  Çeşme, Kırıkkale Yahşihan, Malatya Battalgazi'de 1'er, Şırnak merkez ve Cizre'de 4, Hakkari Yüksekova'da 96, Van Erciş'te ise 73 arsa olmak üzere toplam 181 arsa satılıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; satışa sunulan arsalar "konut", "ticaret" ve "sanayi depolama" alanı niteliğinde. ''Tarımsal niteliği korunacak alan" statüsüne sahip ve büyüklüğü 25,187 metrekareye ulaşan bu arsalar hisseli olarak satılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

Satışa sunulan arsalardan 2016 yılında terör örgütünce yıkımı yapılan Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde bulunan gayrimenkullerde yer alıyor. Bakanlık tarafından terörün izlerinin yok edilip, yeni şehirlerin inşa edildiği şehirde terör mağdurlarına evlerin verilmesinin ardından kalan arsalar yatırımcılara sunulacak.

Diğer şehirlerde atıl durumda bulunan gayrimenkullerden "ticaret" arsası olanların satışıyla yatırım ve istihdamın önü açılacak. İhalenin ardından tekliflerin bakanlık tarafından değerlendirilmesinden sonra arsaların yeni sahipleri açıklanacak. Taşınmazların yeni sahipleri, ödemelerini yüzde 25'ini peşin ve kalan tutarı 24 ay taksitle yapabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 ilde 181 arsayı satıyor!

ARSA GELİRLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜME AKTARILACAK

Gerçekleşecek satışlardan kazanılan gelirin tamamı kentsel dönüşüm projelerinde kullanmak için riskli binaların tasfiye edilmesi planlanıyor. İhaleye katılmak isteyenlerin, 3 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hakkari'de Selahaddin Eyyubi Konferans Salonu'na gitmesi veya internetten www.emlakmuzayede.com.tr adresine gitmesi gerekiyor.

Bu arsa ve araziler havada kapılıyor!


Geri Dön