05 / 05 / 2024

ankara dönüşüm son durum

ankara dönüşüm son durum

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin gelişiminin en doğru şekilde sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm sürecini karar alıcılar ve uzmanların katılımıyla masaya yatırdı.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

Bakan Murat Kurum, Ankara’da önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Altındağ’da, Mamak’ta, Çankaya’da, Elmadağ’da, Sincan’da, Kızılcahamam’da, Kahramankazan’da ve Bala’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya gelip ilçede bulunan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Beyoğlu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne? 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız kentteki kentsel dönüşüm projelerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yıldız, ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin yaklaşık bir yıl sonra açılacağını söyledi. 

Ankara 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

TOKİ Ankara Kızılcahamam Kentsel Dönüşüm ihalesi 20 Ağustos'ta!

TOKİ Ankara ili Kızılcahamam ilçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 95 adet konut, 17 adet dükkan ihalesi 20 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

Bolu Gerede Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte projede son durum...

ankara dönüşüm son durum Haberi

ankara dönüşüm son durum


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) tarafından organize edilen “Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı” , Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda yapıldı. 

Çalıştay’a; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, TOKİ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) yetkilileri ile çeşitli üniversitelerden mimarlar, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, sosyologlar, siyaset bilimciler, uzmanlar ve ilgili belediye bürokratları katıldı. 

“Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı”nda; Başkent’te iyileştirme yapılabilecek alanlarla geçmişten günümüze uzanan sürecin en doğru şekilde ilerlemesine katkı sağlamak üzere “Kentsel Dönüşümde 4 E” yaklaşımı olan “Etik, Estetik, Ekonomi ve Emniyet” konuları ele alındı.


GENEL SEKRETER BALCI:“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAŞARILARI YADSINAMAZ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, yaptığı konuşmada, uygulayıcılar ile akademisyenleri bir araya getiren bu Çalıştay’ın önemine...