09 / 05 / 2024

ankara elmalı kent müzesi

ankara elmalı kent müzesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projeyle Elmalı'da Badazlıların Evi olarak bilinen tarihi bina restorasyon sonrası Muhammed Hamdi Yazır Kent Müzesi olarak açıldı. Katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür edildi...

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Natura Göksu yüzde 50 peşin kalanı 16 ay vade fırsatıyla satışa çıktı! Yeni proje!

Natura Göksu, Ankara Batıkent’te Göksu Parkı'nın hemen karşısında Fırat Life Style imzasıyla yükseliyor. Projede yüzde 50 peşin kalanı 16 vade fırsatıyla satışa sunuluyor.

Ankara Başkent Üniversitesi Akademik Personel Alımı yapacağını duyurdu! Bu kadroları kaçırmayın!

Ankara Başkent Üniversitesi Akademik Personel Alımı yapacağını açıkladı. Birçok alanda kadro açan üniversitenin ilanı akademisyenler ve akademisyen adayları tarafından ilgi görüyor. İşte detaylar…

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa fırsatı! 361 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ankara Başkent Milli Emlak, Ankara ili, Çankaya, Sincan ve Akyurt ilçelerinde yer alan 2 adet arsayı yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

Ankara Keçiören'de taksitle satılık lojmanlar! 200 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Aşağı Eğlence, İncirli ve Ayvalı mahallelerinde yer alan lojmanları satıyor. Konutların fiyatları 200 bin TL'den başlıyor...

Ümraniye Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Çamlıca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Yeni Çamlıca, Esenkent, Esenevler, Hekimbaşı, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Merkez Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Başkent Emlak Konutları 1. Etap'ın kısmı kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nde (Başkent Emlak Konutları) 29396 Ada 11 Parsel Konut ve Ticaret Blokları'nın kısmi kesin kabulü yapıldı ve kısmi kesin kabul tutanağı 22 Ekim'de onaylandı.

Ankara Milli Emlak'tan 18.7 milyon TL'ye satılık 9 arsa!

Ankara Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Çubuk, Kahramankazan, Çankaya ve Sincan ilçelerinde yer alan 9 arsayı 18 milyon 707 bin TL'ye satıyor...

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Ümraniye'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları yapılıyor!

İstanbul Ümraniye Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları için Elmalıkent Mahallesi’nde hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. 

Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi "Başkent Emlak Konutları 1. Etap" Projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Başkent Emlak Konutları 1. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. taahhüdü altında bulunan Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nde kısmi geçici kabulü yapıldı.

Canan Kaftancıoğlu'ndan riskli alan tepkisi!

İstanbul Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’nde 62 dönümlük alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geçtiğimiz günlerde riskli alan yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Elmalıkent Mahallesi'ni ziyaret etti ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

ankara elmalı kent müzesi Haberi

ankara elmalı kent müzesi

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın evinin bulunduğu Karyağdı Mahallesi'nde hayırsever Mehmet Ata tarafından bağışlanmış Badazlıların Evi olarak bilinen tarihi bina restorasyon sonrası Yazır Ailesi'nin katkılarıyla düzenlenerek Elmalılı Muhammet Hamdi Yazır Kent Müzesi olarak törenle açıldı. 


KATILIM YÜKSEK OLDU 

Açılış törenine Milli Savunma eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Yazır Ailesi'nin fertleri, Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hasan Şubaşı ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Tasavvuf müziği ve ilahilerden oluşan konserin ardından törende; Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Milletvekili Vecdi Gönül ve Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın torunu Mehmet Hamdi Yazır birer konuşma yaptı. 


KATKILARA TEŞEKKÜR 

BAKA, Elmalı Kaymakamlığı ve Yazır Ailesi başta...