02 / 05 / 2024

ankara gar binası

ankara gar binası

Başkent'te uzay üssü görünümlü gar binasının yapımına başlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ilk kez demiryollarında uygulanacak. Bir ay içinde ilk kazmanın vurulacağı gar inşaatı 2 yılda bitecek.

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Alarko GYO Çankaya binası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Ankara Çankaya binası için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

Kırklareli'nde festival alanı millet bahçesine dönüşecek!

Tarihi Kırklareli Gar binasınında bulunduğu festival alanı millet bahçesi olarak düzenlenecek. Kasım ayında düzenlenen ihalenin ardından 44 dönümlük alanın millet bahçesi olacak.

Alarko GYO Çankaya binası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ankara Çankaya binası için hazırlanan ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Ankara Medipol Üniversitesi'nden arsa tahsisi açıklaması!

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Ankara Tren Garı binasının üniversiteye hibe edildiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Turistik Doğu Ekspresi seferleri bugün başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket ediyor.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım ihalesi 8 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi 8 Mayıs'ta saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi 8 Mayıs tarihinde yapılacak.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi 8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

ankara gar binası Haberi

ankara gar binası


 Başkent'te uzay üssü görünümlü gar binasının yapımına başlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ilk kez demiryollarında uygulanacak. Bir ay içinde ilk kazmanın vurulacağı gar inşaatı 2 yılda bitecek. Tarihi Ankara Garı ise kültür varlığı olduğu için aynen korunacak.


GÜNDE 50 BİN YOLCU DEVLET 

Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, gar inşaatına bir ay içinde kazma vurulacağını söyledi. Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binası arasındaki araziye yapılacak Ankara Hızlı Tren Garı, günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 


12 TREN AYNI ANDA 


19 yıllığına Limak-Colin-Cengiz İnşaat konsorsiyumuna verilen ihale ile Yapİşlet-Devret modeli ilk kez demir yolunda kullanılacak. Avrupa'nın en büyüğü olacak yeni garda, aynı anda 12 hızlı tren setinin yanaşacağı 420 metre uzunluğunda hat...