03 / 05 / 2024

ankara gecekondu enkaz bedeli

ankara gecekondu enkaz bedeli

Ankara Büyükşehir Belediyesi,kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belgesi olmayan gecekonduların enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyecek. Gecekondu sahiplerine taksitle ev alma imkanı sunulacak.

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Ankara'da 4.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara İli, Etimesgut İlçesi, Elvan Mahallesi'nde yer alan gecekondu tarzında 3 adet tek katlı ev vasfındaki gayrimenkul 4 milyon 182 bin 750 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor!

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi Yamaçevler’de tapusu olmayan 500’e yakın vatandaş hak sahibi yapıldı. Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor. 

Ankara'da 2 bin 872 gecekondu yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ankara'da 4 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacı ile çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...

Ankara Yamaçevler'e dönüşümle 4 bin konut!

Ankara Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi olan Yamaçevler’in yeni silueti gün yüzüne çıktı. Bölgeye dönüşümde 4 bin konut inşa edilecek.

Kaçak gecekondu sahiplerine sadece enkaz bedeli ödenecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sözleşme ile kaçak gecekondusunu devreden vatandaşların, gecekondusu için sadece enkaz bedeli isteyebileceği kararını verdi. 

Ankara Mamak'taki 1.140 gecekondu yıkılıyor!

Ankara Mamak’ta atıl durumda bulunan bin 140 gecekondunun kısa sürede yıkılacağı açıklandı.

TOKİ'den Ankara'ya 1.502 konut geliyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ihaleler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Ankara Dikmen Vadisi projesinde 2 bin 135 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Ankara Dikmen Vadisi projesi masaya yatırıldı. İşte projede son durum...

ankara gecekondu enkaz bedeli Haberi

ankara gecekondu enkaz bedeli

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için konutlarının enkaz bedellerinin peşinat olarak TOKİ’ye ödeneceğini bildirdi. Başkanvekili Ali İhsan Ölmez tarafından Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan konuya ilişkin Başkanlık yazısı şöyle:


“Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında kalan tapu ve tapu tahsisi bulunmayan gecekondu maliklerine Kusunlar mevkiinde TOKİ tarafından yapılan konutlardan hak sahiplerine enkaz bedelleri peşinat sayılarak teslim edilmesi konusunda 01.02.2010 tarihli protokol düzenlendiği, proje alanında kalan bazı gecekondulara ilişkin ilçe belediyesince 07.04.2011 gün ve 1589 sayılı yazısıyla kaçak yapı tutanağı düzenlendiği, Başkanlığımızca Belediye Encümeninin 06.10.2011 gün ve 1426/3989 sayılı kararı doğrultusunda kaçak gecekondulara ilişkin yıkım tebligatları gönderildiği belirtilerek, 5998 sayılı 8 kanunla değişiklik yapılan 5393 sayılı Yasa’nın 73. maddesine göre uygulamasına karar...