03 / 05 / 2024

Ankara gecekondu

Ankara gecekondu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı:"2016 itibarıyla uygulanmakta olan kentsel dönüşüm alanımız 2 bin 890 hektar. Bu kapsamda dönüştürülecek gecekonduysa 30 bin civarında. Bugüne kadar 17 bin gecekonduyu yıktık" dedi.

Ankara'da yol çalışmasına gecekondu engeli!

Çukurambar’da başlatılan yol çalışmasının, kağıt toplayıcılarının mesken tuttuğu gecekondu nedeniyle yarım kaldığını söyleyen mahalle muhtarı İhsan Gülbudak, yetkililere çağrıda bulundu: “Çukurambar bu gecekondulardan kurtarılmalı.”

Ankara'da gecekonduda yangın: 3 yaralı!

Yangın, 4 kişilik bir ailenin yaşadığı Ankara Esertepe 270. Sokak 23 numaralı tek katlı ahşap binada çıktı. Yangını gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Ankara'da 4.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara İli, Etimesgut İlçesi, Elvan Mahallesi'nde yer alan gecekondu tarzında 3 adet tek katlı ev vasfındaki gayrimenkul 4 milyon 182 bin 750 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor!

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi Yamaçevler’de tapusu olmayan 500’e yakın vatandaş hak sahibi yapıldı. Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor. 

Ankara'da 2 bin 872 gecekondu yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ankara'da 4 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacı ile çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...

Ankara Yamaçevler'e dönüşümle 4 bin konut!

Ankara Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi olan Yamaçevler’in yeni silueti gün yüzüne çıktı. Bölgeye dönüşümde 4 bin konut inşa edilecek.

Ankara Mamak'taki 1.140 gecekondu yıkılıyor!

Ankara Mamak’ta atıl durumda bulunan bin 140 gecekondunun kısa sürede yıkılacağı açıklandı.

TOKİ'den Ankara'ya 1.502 konut geliyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ihaleler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Ankara Dikmen Vadisi projesinde 2 bin 135 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Ankara Dikmen Vadisi projesi masaya yatırıldı. İşte projede son durum...

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

Ankara gecekondu Haberi

Ankara gecekondu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balcı:"2016 itibarıyla uygulanmakta olan kentsel dönüşüm alanımız 2 bin 890 hektar. Bu kapsamda dönüştürülecek gecekonduysa 30 bin civarında. Bugüne kadar 17 bin gecekonduyu yıktık"


Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüme büyük katkılar sağladıklarını belirterek, "2016 itibarıyla uygulanmakta olan kentsel dönüşüm alanımız 2 bin 890 hektar. Bu kapsamda dönüştürülecek gecekonduysa 30 bin civarında. Bugüne kadar 17 bin gecekonduyu yıktık." dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ankara Şehir Araştırmaları Merkezince, Gençlik Parkı Kabul Salonu'nda düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı"nda, Ankara'daki kentsel dönüşüm uygulamaları, iyileştirme önerileri ve öngörüleri ele alındı.


Balcı, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, gecekondu sorununun kentsel dönüşüm çalışmalarını beraberinde getirdiğini, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin birçok proje yürüttüğünü söyledi.


Ankara'daki kentsel dönüşüm projelerinin...