23 / 07 / 2024

Ankara Kalesi onarım

Ankara Kalesi onarım

Kale’deki zemin ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelinirken, 91 tarihi binadan 74’ü tarihi dokuya uygun restore edildi. Restorasyon çalışmalarının tamamının Haziran ayı sonunda bitmesi bekleniyor...

TOKİ Kuzey Ankara Girişi projesi onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kuzey Ankara Girişi'ndeki konutlar için onarım ihalesi!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Ankara Kalesi’nin eteklerinde dönüşüm başlıyor!

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımıyla başlayacaklarını kaydeden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “200’ün üzerinde metruk binayı kaldırarak, belli bir plan dahilinde dönüşümü sağlayacağız” dedi.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım ihalesi 8 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi 8 Mayıs'ta saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi 8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya tramvay müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Kalesi'nin Akkale'den başlayıp Atakule'de sonlanacak 12 kilometrelik yolu, bir kültür rotası haline getiriyoruz. Ayrıca Ulus trafiğini 2 ayrı tünelle yer altına alarak, Gençlik Parkı ve Hacı Bayram Veli Cami arasında tramvay ile ulaşım sağlayacağız" dedi...

TOKİ Kuzey Ankara Girişi konut onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1 -3 -5 -6 -7 -8 -9 ve 15 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kuzey Ankara Girişi konut onarım ihalesi 3 Mayıs'ta

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1 -3 -5 -6 -7 -8 -9 ve 15 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi ihalesi 3 Mayıs 2018 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Haymana-Polatlı yolunun onarım çalışmaları TBMM'de!

Haymana-Polatlı yolunun onarımına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türk Kızılayı Etimesgut bina onarım ihalesi ertelendi!

Dünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Ankara Etimesgut bina onarım ihalesinin tarihi değişti..

Ankara Kalesi yatırımın yeni merkezi olacak!

YATSİAD Başkan Yardımcısı Mete Baykara, restore edilen Ankara Kalesi ile ilgili bilgi verdi. Baykara, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, turizminin canlanacağını belirtti.

Ankara Kalesi'nin onarımı meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankara Kalesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

Ankara Kalesi onarım Haberi

Ankara Kalesi onarım


Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan Ankara Kalesi, yapılan restorasyon çalışmalarıyla turizmin gözbebeği durumuna geliyor.


Kale’deki zemin ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelinirken, 91 tarihi binadan 74’ü tarihi dokuya uygun restore edildi. Restorasyon çalışmalarının tamamının Haziran ayı sonunda bitmesi bekleniyor.

Hacı Bayram Camii ve çevresindeki sokaklar başta olmak üzere, Hisarpark Caddesi, Roma Antik Tiyatro ve çevresinde hummalı bir çalışma sürerken, tarih beşiği Ulus yeniden eski görkemli günlerine kavuşuyor. 

Ankara’nın simgesi 

Ankara’nın tarihini yansıtan Kale ve çevresinde örnek bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, dış kale diye adlandırılan bölümdeki çalışmalarda son aşamaya geldi. Bölgenin önemli sorunları arasında bulunan temiz su, yağmur suyu, pissu, elektrik, telefon ve doğalgaz hatları baştan sona yenilenip yer altına alınırken, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları da devam ediyor.

Çalışmalara...